Explica l’editor de Llibres del Delicte, Marc Moreno, que A la seva pell és un «thriller» carcerari, inspirat en els casos denunciats en el documental Ciutat Morta, l’empresonament de l’activista Rodrigo Lanza i el suïcidi de la poetessa Patricia Heras. A partir d’ells, l’autora, Raquel Gámez Serrano, construeix una trama de ficció on relata les condicions de vida dels presos i genera debat sobre els processos de reinserció que es duen a terme a les presons catalanes. Gámez, amb aquesta novel·la, debuta en la literatura de gènere. Llegiu-ne un fragment.

Continua: ‘A la seva pell neix a partir d’una minuciosa documentació per part de l’autora, que és educadora social de formació i que ha tingut accés a presos i treballadors de presons, i ha estudiat un text escrit per Rodrigo Lanza, un dels implicats en el cas Ciutat Morta.’ Precisament Lanza és l’autor del pròleg.

Per l’editor: ‘La novel·la carcerària no ha estat gaire conreada a la literatura en català, però Llibres del Delicte, en la voluntat constant d’aportar noves veus i enfocaments originals al món literari nacional, aposta per un subgènere poc habitual i una trama com A la seva pell, crítica, ben documentada i capaç de fomentar un debat enriquidor.’

coberta 'A la seva pell'

Aquí podeu llegir la crítica que n’ha fet Anna Maria Villalonga per a Núvol.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb