Fotografia: @BielLopez

L’acte de suport al pres polític madrileny Dani Gallardo, detingut a Madrid durant les protestes contra la sentència del procés i empresonat des de l’octubre a Alcalà-Meco, ha omplert el teatre de la presó Model de Barcelona. S’hi ha reclamat l’alliberament de Gallardo, en un acte que no ha pogut encabir tota la gent que hi ha assistit i que estava organitzat per la Forja. S’hi han afegit diversos col·lectius i entitats, com ara l’ANC, Detingudes 23-S, Mares i Àvies per la República i els CDR.

L’acte ha comptat amb les intervencions del vice-president de l’ANC, Pep Cruanyes; un dels detinguts del 23-S, David Budria; l’ex-pres polític madrileny Alfon Fernández; el membre de Yesca Castilla Raúl García; i la membre del Moviment Antirepressiu de Madrid Alejandra Matamoros.

Gallardo té 21 anys i fou detingut per la policia espanyola el 16 d’octubre passat en una concentració a Madrid contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra els presos polítics independentistes. D’ençà aleshores, està empresonat a Alcalà-Meco acusat de lesions contra un agent de l’autoritat, a més d’atemptat, resistència, desobediència i desordres públics. Tota la causa beu dels atestats de la policia espanyola i no hi ha testimonis dels suposats delictes que va cometre. A més, la magistrada Jiménez-Alfaro ha fet cas omís dels informes mèdics del SAMUR, que asseguren que l’agent ferit va ser atès a les 21.30 a la Puerta del Sol, mentre que Gallardo fou atès i detingut una hora després al carrer del Rollo, a més de mig quilòmetre.

Daniel Gallardo, el madrileny que paga amb presó la solidaritat amb Catalunya

També hi ha vigent un número de compte per a fer aportacions solidàries: ES58 2100 9448 2402 0023 0985.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb