Fotografia: @BielLopez

L’acte de suport al pres polític madrileny Dani Gallardo, detingut a Madrid durant les protestes contra la sentència del procés i empresonat des de l’octubre a Alcalà-Meco, ha omplert el teatre de la presó Model de Barcelona. S’hi ha reclamat l’alliberament de Gallardo, en un acte que no ha pogut encabir tota la gent que hi ha assistit i que estava organitzat per la Forja. S’hi han afegit diversos col·lectius i entitats, com ara l’ANC, Detingudes 23-S, Mares i Àvies per la República i els CDR.

L’acte ha comptat amb les intervencions del vice-president de l’ANC, Pep Cruanyes; un dels detinguts del 23-S, David Budria; l’ex-pres polític madrileny Alfon Fernández; el membre de Yesca Castilla Raúl García; i la membre del Moviment Antirepressiu de Madrid Alejandra Matamoros.

Gallardo té 21 anys i fou detingut per la policia espanyola el 16 d’octubre passat en una concentració a Madrid contra la sentència del Tribunal Suprem espanyol contra els presos polítics independentistes. D’ençà aleshores, està empresonat a Alcalà-Meco acusat de lesions contra un agent de l’autoritat, a més d’atemptat, resistència, desobediència i desordres públics. Tota la causa beu dels atestats de la policia espanyola i no hi ha testimonis dels suposats delictes que va cometre. A més, la magistrada Jiménez-Alfaro ha fet cas omís dels informes mèdics del SAMUR, que asseguren que l’agent ferit va ser atès a les 21.30 a la Puerta del Sol, mentre que Gallardo fou atès i detingut una hora després al carrer del Rollo, a més de mig quilòmetre.

Daniel Gallardo, el madrileny que paga amb presó la solidaritat amb Catalunya

També hi ha vigent un número de compte per a fer aportacions solidàries: ES58 2100 9448 2402 0023 0985.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb