Representants de la direcció de l’Institut Català de la Salut (ICS) i del sindicat Metges de Catalunya s’han reunit avui amb l’objectiu d’arribar a un acord que serveixi per a desconvocar la vaga de facultatius als centres d’atenció primària de l’ICS. La reunió ha acabat sense acord, però segons que ha explicat el director de l’ICS, Jordi Argimon, s’han continuat acostant posicions.

El director del Servei Català de la Salut (CatSalut), Adrià Comella, ha anunciat una partida de 97 milions d’euros destinada a mesures a curt termini per reduir la sobrecàrrega en atenció primària. En una conferència de premsa, ha dit que serviria per a contractar 201 metges més, cobrir les baixes, millorar les condicions laborals i reduir la burocratització, amb l’objectiu d’apoderar’ els professionals.

L’ICS es va presentar a la reunió d’ahir amb una nova proposta que es basava en la reducció de la població assignada que té cadascun dels professionals, cosa que implicaria una càrrega de feina menor als metges. Metges de Catalunya va demanar d’analitzar un informe de càrregues de feina de cada centre per veure si, d’aquesta manera, les visites podrien durar, pel cap baix, dotze minuts. L’ICS els havia de lliurar l’informe avui.

En una entrevista a Ràdio Tele Taxi, el vice-president del govern, Pere Aragonès, ha explicat que s’havien previst un conjunt de mesures que superen els cent milions d’euros per al personal sanitari a l’atenció primària.

Seguiment de la tercera jornada de vaga
Metges de Catalunya calcula que la tercera jornada de vaga ha tingut un seguiment del 74%, si fa no fa com la d’ahir i abans-d’ahir. Tanmateix, el govern, que va dir que el seguiment dels dos primers dies era de vora el 47%, també rebaixa el d’avui al 38,93%.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb