suport andorra

El ministre d’exteriors espanyol, Josep Borrell, ha assegurat que el govern espanyol ha proposat als seus socis de la UE que exigeixi al govern veneçolà la convocatòria d’eleccions lliures i amb supervisió internacional a curt termini, i que si no es compleix, es plantegi altres mesures com ‘el reconeixement de Juan Guaidó, ‘perquè sigui l’assemblea qui convoqui les eleccions’.

Així ho ha assegurat Borrell en la roda de premsa posterior al consell de ministres, que s’ha celebrat durant la reunió del Comitè Polític i de Seguretat (COPS) de la UE. Aquesta proposta, ha dit, encara està en discussió.

Borrell no ha volgut precisar quin seria aquest termini que ha de fixar la UE, però ha deixat clar que no pot ser ‘de la nit al dia’, perquè la UE no ha de ‘fer seguidisme d’altres països’, però tampoc es pot  ‘dilatar’ i que es perdi una ocasió en un moment en què l’oposició veneçolana ha actuat de manera contundent. En un moment de la compareixença ha al·ludit a terminis com cinc o set dies o dues setmanes.

Per al ministre espanyol, ja no és el moment d’un procés de diàleg que es pugui eternitzar’, sinó de convocar eleccions amb les garanties necessàries, deixant així clar que no és partidari del diàleg proposat pel Govern de Veneçuela i per al qual Mèxic i Uruguai s’han ofert.

Crisi a Veneçuela perquè diversos països reconeixen Guaidó com a president

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb