Carlos Lesmes

El president del Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i del Tribunal Suprem espanyols, Carlos Lesmes, ha enviat una carta al president del senat francès, Gérard Larcher, en què diu que és ‘inadmissible’ la declaració signada per quaranta-un senadors francesos demanant ‘respecte dels drets i llibertats fonamentals a Catalunya’.

Lesmes sosté que afirmar que els representants de la Generalitat són a la presó per la seva ideologia és ‘manifestament contrari a la veritat’. Troba ‘inadmissible’ que s’asseguri que a l’estat espanyol hi ha ‘una situació de repressió de representants polítics per raó de les seves opinions’, perquè això és una desqualificació de l’actuació dels membres de la judicatura i de la democràcia espanyola. Aquestes consideracions, afegeix, són ‘producte de la propaganda i de la desinformació interessada’.

Segons Lesmes, el Tribunal Suprem únicament ha dut a judici ‘actuacions atribuïdes als acusats i realitzades en l’exercici de les seves responsabilitats públiques’, que són ‘actes que podrien ser constitutius de delicte’, però ‘en cap cas no es jutgen les seves idees o opinions’. I fins i tot diu que és ‘especialment dolorós’ haver de recordar que ‘a Espanya es respecten escrupolosament els postulats de l’estat de dret’.

Segons Lesmes, la declaració dels quaranta-un senadors francesos, entre els quals hi ha membres del partit del president Emmanuel Macron, ha originat un malestar profund al Suprem espanyol.

41 senadors francesos de tots els grups donen suport a Catalunya en un manifest a favor dels drets civils

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb