L’escorxador comarcal del Moianés ha tancat un acord amb l’empresa Appeal Agrifood Group pel qual externalitza a aquesta empresa els processos de producció. La voluntat de l’acord, segons que han explicat ambdues parts, és la necessitat de millorar els procesos però també la resolució de la situació laboral dels treballadors de l’escorxador.

Appeal Agrifood Group assumeix els treballadors de l’escorxador comarcal, un total de 130 persones, que passaran a tenir una jornada laboral regulada i retribucions
segons marca el conveni càrnic.

Els sindicats defensen que la majoria de les cooperatives de treball del sector càrnic, presents sobretot en escorxadors i sales de desfer, treballen de manera irregular, segons la interpretació de la normativa d’inspecció de Treball, fent una utilització fraudulenta del format cooperatiu, en detriment de les condicions de treball.

 

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb