Poc abans de Setmana Santa, a Olesa de Montserrat i a Esparreguera van començar diumenge un cicle de representacions de la Passió de Crist que durarà fins a l’1 de maig. Però enguany els organitzadors han volgut modernitzar l’espectacle. A Olesa hi haurà més protagonisme de les dones. I a Esparreguera l’actor principal, Manel Llopart, que ha fet el paper de Jesús durant disset anys, cedeix pas a les noves generacions i serà substituït per Edmon Reynés.

Tots dos espectacles, malgrat l’origen religiós, tenen un caràcter cada vegada més professional, tot i mantenir l’arrelament en els pobles. La Passió d’Olesa, amb cinc-cents anys d’història, a part d’incorporar més personatges femenins, ha preparat una nova il·luminació i ha introduït canvis per a fer el muntatge més àgil. Esparreguera no només té nou protagonista, sinó que el vestuari també es renova i els artistes de l’escola municipal de música els encarregats de posar la banda sonora a una tradició de quatre-cents anys.

La promoció cultural de les dues Passions es fa cada any amb la col·laboració voluntària d’unes dues mil persones, entre intèrprets, escenògrafs i col·laboradors. Els assaigs van començar a principi d’any.

Durant el mes de març, a Olesa es representarà l’obra aquest diumenge 11, el 18 i el 30 a les 10.15; i el 24 a les 17.30. A l’abril, el 8 i el 22 al matí i el 14 a la tarda. I l’última funció serà el dimarts 1 de maig. A Esparreguera es podrà veure la Passió demà mateix a les 17.00 i també el 24 a la mateixa hora. Les sessions matinals (10.30) seran diumenge que ve, divendres 30 de març i els dies 8, 15 i 22 d’abril. El 28 tornarà a haver-hi una sessió de tarda i l’1 de maig es tancarà la temporada.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]