Les millors fotografies de la superlluna d’aquest vespre a Barcelona

  • Per primera vegada en cent cinquanta anys, coincideix la superlluna amb la lluna blava i la lluna sagnant

VilaWeb
Redacció
31.01.2018 - 19:14
Actualització: 01.02.2018 - 10:35

La lluna que es pot veure aquest vespre té tres característiques que la fan especial. En primer lloc, és una lluna plena que es troba en el punt més acostat a la Terra i, per tant, es considera superlluna; és un 14% més gran i un 30% més brillant. A més, és la segona lluna plena en un mes, i per això rep l’etiqueta popular de lluna blava, encara que no es veurà d’aquest color. Finalment, en algunes parts del planeta, com ara a l’Amèrica del Nord, Austràlia, el Pacífic i alguns indrets d’Àsia, es pot observar un eclipsi total de lluna. Quan hi ha aquest fenomen, l’atmosfera de la Terra filtra la llum blava i verda dels raigs de sol, però deixa passar la vermella. D’aquesta manera, el satèl·lit es veu de color vermellós, cosa que li atorga també el nom de lluna sagnant. La combinació d’aquests tres factors és un fet inèdit perquè feia cent cinquanta anys que no passava.

Us oferim un recull de fotografies, com ara aquesta d’Albert Salamé on es pot observar la Sagrada Família de Barcelona amb la lluna a l’horitzó:

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb

Us oferim també les fotografies de l’última superlluna:

VilaWeb
VilaWeb
La lluna plena amagant-se rere nòria del parc del Tibidabo de Barcelona el 2 de gener de 2018
La lluna plena amagant-se rere la roda del parc del Tibidabo de Barcelona, aquest matí.

Molts usuaris de Twitter d’arreu del món han compartit també fotografies de la superlluna, que ja es podia observar ahir. Vegeu-ne exemples:

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any