Tot i la mala fama que tenen, les faveles, per fi apareixen als mapes de Google Maps. Les notícies recollides diàriament pel mitjans de comunicació, relacionades amb la violència, els tirotejos o abusos, han eclipsat la quantitat de vida que hi ha en aquells carrers i que –fins fa poc– no recollia cap mapa.

El projecte anomenat ‘Tá no Mapa’ –’És al mapa’– ha estat portat a terme per l’ONG local Grup AfroReggae Cultural i Google per mapar les faveles. Dos anys més tard del començament de la col·laboració, els carrers i més de 10.000 empreses locals –entre restaurants, cafès o llocs d’entreteniment– de vint-i-sis districtes apareixen a Google Maps.

‘El projecte s’ha dut a terme per donar d’alta desenes de locals, ocults a ulls dels turistes, perquè un resident de Rio de cada cinc viu en faveles, però només 0,001% d’aquestes faveles apareixen en un mapa. Això significa que 1,4 milions de persones no tenen adreça per a obtenir un lloc de treball o tenir un compte bancari’, recull Google al seu bloc.

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.