El film Pàtria s’estrena aquest divendres. Dirigit per Joan Frank Charansonnet, s’ha rodat majoritàriament al Berguedà i narra la història d’Otger Cataló, un cavaller got que segons el llegendari va donar nom a Catalunya. També s’estrena La Momia amb Tom Cruise com a protagonista. És la primera entrega de Monstres d’Universal, una saga dedicada a les criatures fantàstiques que ha donat vida l’estudi nord-americà. En català, arriba als cinemes Capità Calçotets, film d’animació basada en els còmics homònims d’èxit internacional.

> Pàtria. Direcció: Joan Frank Charansonnet. Intèrprets: Susanna Plana, Alba Lòpez; Boris Ruiz, Miquel Sitjar, Miquel Gelabert. Gènere: Drama. Esbós: El film narra la llegenda d’Otger Cataló i els orígens de Catalunya. Se situa al segle VIII i explica com Cataló va conquerir el Principat als sarraïns.

> The Mumy (La momia). Direcció: Alex Kurtzman. Intèrprets: Annabelle Wallis, Sofia Boutella, Courtney B. Vance; Tom Cruise, Russell Crowe, Jake Johnson. Gènere: Acció. Esbós: Després d’anys enterrada, la mòmia d’una antiga princesa egípcia desperta en l’època actual. Carregada de maldat, sembrarà el caos per venjar-se d’una injustícia patida en el passat.

> Capità Calçotets. Direcció: David Soren. Gènere: Animació. Esbós: Un parell d’alumnes entremaliats hipnotitzen el director del seu col·legi i el converteixen en El Capità Calçotets. Un superheroi molt peculiar amb una indumentària encara més peculiar. Tots tres viuran un munt de divertides aventures. En català.

> Mal de pierres (El sueño de Gabrielle). Direcció: Nicole Garcia. Intèrprets: Marion Cotillard, Brigitte Roüan, Victoire Du Bois; Louis Garrel, Àlex Brendemühl, Aloïse Sauvage. Gènere: Drama. Esbós: Garbielle és una jove de la Provença francesa a qui els seus pares obliguen a casar-se amb un granger espanyol. Però poc després coneixerà a un soldat ferit a la Guerra d’Indoxina, amb qui descobrirà l’amor i el desig de ser estimada.

> American Pastoral. Direcció: Ewan McGregor. Intèrprets: Dakota Fanning, Jennifer Connelly, Molly Parker; Ewan McGregor, Uzo Aduba, Rupert Evans. Gènere: Drama. Esbós: Seymour Levov, ‘el Suec’, és un exitós home de negocis. Quan la filla del protagonista, la Merry, desapareix al ser acusada de cometre un acte violent, ‘el Suec’ es dedicarà a buscar-la. Però en aquesta recerca descobrirà una realitat que el remourà de dalt a baix.

> La mécanique de l’ombre (Testigo). Direcció: Thomas Kruithof. Intèrprets: Alba Rohrwacher, Alexia Depicker; François Cluzet, Simon Abkarian, Sami Bouajila. Gènere: Enjòlit. Esbós: Després de dos anys a l’atur, Duval rep una misteriosa trucada amb una oferta de feina molt ben pagada. El nou ofici d’en Duval consistirà a transcriure trucades telefòniques intervingudes. A poc a poc el protagonista serà conscient que no té una feina normal.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]