Aquesta setmana arriben a la gran pantalla dos films en què una part de la producció és catalana i que han passat fa poc pel Festival de Cinema de Màlaga. Per una banda, Las leyes de la termodinàmica, que va inaugurar el certamen malaguès, dirigit pel guionista de Mar Adentro Mateo Gil. I per una altra Sergio & Serguéi d’Ernesto Daranas i coproduïda per Mediapro. Així mateix, una de les grans estrenes d’aquesta setmana és el retorn a la gran pantalla del prestigiós Wes Anderson, director de Gran Hotel Budapest o The Royal Tenenbaums, amb el film d’animació ‘stop motion’ Isla de perros.

Las leyes de la termodinàmica. Direcció: Mateo Gil. Intèrprets: Irene Escolar, Berta Vázquez, Andrea Ros; Chino Darín, Josep Maria Pou, Vito Sanz. Gènere: Comèdia. Esbós: Un físic, després d’una ruptura sentimental, decideix de demostrar que la fi de la seva relació va estretament relacionada amb les teories de Newton i Einstein.

Sergio & Serguéi. Direcció: Ernesto Daranas. Intèrprets: Camila Arteche, Ana Gloria Buduen, Yuliet Cruz; AJ Buckley, Tomás Cao, Mario Guerra. Gènere: Drama. Esbós: Cuba, 1991. La ‘perestroika’ arriba a la fi i, de resultes d’això, Cuba passa una crisi econòmica molt forta. Per casualitat, un radioafeccionat cubà acaba forjant amistat amb un cosmonauta rus que és a l’espai i un nord-americà.

Isle of Dogs (Isla de perros). Direcció: Wes Anderson. Gènere: Animació. Esbós: Una grip misteriosa s’ha estès entre tots els gossos del món. Els infectats són traslladats a una illa plena de brossa als afores de Megasaki City. L’amo d’un dels cans decideix d’emprendre una aventura a l’illa per rescatar-lo.

A Quiet Place (Un lugar tranquilo). Direcció: John Krasinski. Intèrprets: Emily Blunt, Millicent Simmonds, Evangelina Cavoli; John Krasinski, Noah Jupe, Cade Woodward. Gènere: Terror. Esbós: Una família allunyada de la civilització ha de sobreviure a una presencia fantasmal que es guia pel so. Per això, mantenir-se en silenci és un factor determinant.

Finding Your Feet (Bailando la vida). Direcció: Richard Loncraine. Intèrprets: Imelda Staunton, Celia Imrie, Joanna Lumley; Timothy Spall, David Hayman, John Sessions. Gènere: Comèdia. Esbós: Una dona descobreix que el seu matrimoni és un frau quan s’adona que el seu marit l’enganya amb la seva millor amiga. Prova de reorganitzar la seva vida i se’n va a viure amb la seva germana, que és totalment diferent d’ella.

Jusqu’à la garde (Custodia compartida). Direcció: Xavier Legrand. Intèrprets: Léa Drucker, Mathilde Auneveux, Florence Janas; Denis Ménochet, Thomas Gioria, Mathieu Saikaly. Gènere: Drama. Esbós: Una parella es divorcia i el jutge els concedeix la custodia compartida del seu fill. Però el noi arriba al límit després de trobar-se enmig del conflicte continu entre els seus pares.

Charming (El príncipe encantador). Direcció: Ross Venkour. Gènere: Animació. Esbós: Philippe és un príncep tan seductor que enamora desesperadament totes les princeses dels contes. El seu pare li posa un ultimàtum: ha de trobar l’amor veritable abans de fer vint-i-un any o serà destronat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]