El cineasta Pablo Berger duu als cinemes el film Abracadabra, una coproducció catalana que arriba cinc anys després de l’exitosa Blancaneu. El film noruec La decisió del rei, dirigit per Erik Poppe, es projectarà en versió original subtitulada al català. També es destaca l’arribada als cinemes del cinquè lliurament de la saga Transformers, que continua tenint com a protagonista principal l’actor nord-americà Mark Wahlberg.

Abracadabra. Direcció: Pablo Berger. Intèrprets: Maribel Verdú, Priscilla Delgado, Rocío Calvo, José Mota, Josep Maria Pou, Quim Guitérrez. Gènere: Comèdia. Esbós: Carmen, una mestressa de casa del barri madrileny de Carabanchel, descobreix un dia que sembla que el seu marit Carlos estigui posseït per un esperit maligne. A partir d’aquí comença una exhaustiva investigació, terrorífica i absurda, per a intentar recuperar-lo.

Kongens Nei, The King’s Choice (La decisió del rei). Direcció: Erik Poppe. Intèrprets: Tuva Novotny, Juliane Köhler, Katharina Schüttler; Jesper Christensen, Anders Baasmo Christiansen, Erik Hivju. Gènere: Bèl·lic. Esbós: El 9 d’abril del 1940 els soldats alemanys arriben a la ciutat d’Oslo. El rei de Noruega Haakon VII s’enfronta aleshores a un dilema que podria canviar per sempre la història del seu país. En català 

Transformers: The Last Knight (Transformers: El Último Caballero). Direcció: Michael Bay. Intèrprets: Isabela Moner, Laura Jane Haddock; Mark Wahlberg, Anthony Hopkins, Stanley Tucci. Gènere: Ciència-ficció. Esbós: Dues espècies en guerra: una de carn i ossos i una altra de metall. Els humans i els Transformers es troben en guerra i Optimus Prime se n’ha anat. La clau per a salvar el futur es troba en la història oculta dels Transformers a la Terra. En aquest últim film, els perseguits es convertiran en herois, els herois es tornaran malvats, i només un món sobreviurà: el dels humans o el dels robots.

Atomic Blonde, The Coldest City (Atómica). Direcció: David Leitch. Intèrprets: Charlize Theron, Sofia Boutella; James McAvoy, John Goodman, Eddie Marsan. Gènere: Acció. Esbós: Any 1989, el mur de Berlín és a punt de caure. Un agent de l’Ml6 apareix mort i l’espia Lorraine Broughton ha de trobar una llista que l’agent intentava fer arribar a occident en què figuren els noms de tots els agents encoberts que treballen al Berlín oriental.

Rückkehr nach Montauk, Return to Montauk (Regreso a Montauk). Direcció: Volker Schlöndorff. Intèrprets: Nina Hoss, Susanne Wolff, Olga Lezhneva; Stellan Skarsgård, Niels Arestrup, Robert Seeliger. Gènere: Drama. Esbós: L’escriptor Max Zorn arriba a Nova York per a promocionar la seva darrera novel·la, una obra que parla del fracàs d’una passió en aquesta ciutat, fa 17 anys. Casualment es retroba amb Rebecca, la protagonista, que s’ha convertit en una advocada brillant. Tots dos decideixen passar un cap de setmana junts a Montauk.

Réparer les vivants (Reparar a los vivos). Direcció: Katell Quillévéré. Intèrprets: Emmanuelle Seigner, Anne Dorval, Alice Taglioni; Tahar Rahim, Bouli Lanners, Finnegan Oldfield. Gènere: Drama. Esbós: Un jove surfista té un accident i, unes hores més tard, la seva vida penja d’un fil a l’hospital de l’Havre. Mentrestant, a París, una dona espera un trasplantament providencial que li pugui prolongar la vida. Thomas Remige, un especialista en trasplantaments, ha de convèncer uns pares en estat de xoc que aquest cor podria continuar vivint en un altre cos. I podria, potser, salvar una vida. 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]