La directora general d’À Punt Mèdia, Empar Marco, ha anunciat a les Corts Valencianes que el 25 d’abril començaran les emissions en proves de la televisió pública valenciana. Activar aquesta emissió en proves era la condició prèvia per a la reciprocitat amb TV3.

Marco ha avançat que les primeres emissions consistirien en sèries infantils que ja s’emeten per la web, programes reciclats com documentaris, concerts i partits de pilota valenciana i l’assaig d’algun directe. La responsable dels nous mitjans de comunicació públics valencians ha incidit que aquestes primeres emissions tindrien un caràcter eminentment tècnic i de prova, i ha recordat que les emissions definitives arribaran abans de l’estiu, sense una data concreta.

Marco ha explicat que en algun moment de l’emissió provisional ‘pot caure el senyal’, però que això servirà per a provar els nous sistemes implantats, com l’alta definició i el nou sistema de multicontinuïtat, i corregir els problemes que se’n derivin. A més, ha remarcat que, en cap cas, els programes que s’emetran no formaran part de la graella d’ À Punt Mèdia, sinó que l’emissió en proves servirà perquè els valencians puguin rssintonitzar el senyal als televisors i als comandaments.

Segons que ha explicat, la televisió, seguint criteris informatius, podrà informar sobre alguna manifestació festiva relacionada amb els bous al carrer, però no emetrà curses de toros ni bous embolats. En aquest sentit, Marco ha posat el límit en l’exhibició del patiment de l’animal i en la seva compatibilització amb el caràcter públic i de servei de la televisió. També ha recordat que l’anterior televisió valenciana no va emetre mai en directe bous al carrer i que va deixar d’emetre curses de toros el 2011 per criteris econòmics.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb