Les dones registren un major índex de supervivència a cinc anys vista després de ser diagnosticades d’un tumor cerebral no maligne (58,3%), enfront dels homes (42,6%), als qui es diagnostiquen més tumors cerebrals malignes.

Així ho apunten les dades relacionades amb un estudi publicat en la revista ‘Cancer Epidemiology’, fruit de l’engegada del primer registre de tumors cerebrals no malignes que es fa en l’Estat i que lidera Girona a través de l’Institut Català d’Oncologia (ICO) i de l’Institut d’Investigació Biomèdica de Girona Doctor Josep Trueta.

Segons els investigadors, és molt poc freqüent el recompte dels tumors del Sistema Nerviós Central (SNC) no malignes, ja que fins ara solament s’han comptabilitzat els malignes, si bé cal tenir en compte que alguns tumors de baix grau o benignes poden convertir-se en malignes amb el pas del temps.

L’estudi, que inclou les dades del Registre del Càncer de Girona, és el primer que es fa a Espanya, i ha estat liderat pel metge de l’ICO Girona Rafael Fuentes i amb coautoria de Loreto Vilardell i Rafael Marcos-Gragera.

Per realitzar l’estudi, es van revisar tots els casos de tumors del Sistema Nerviós Central notificats en el Registre del Càncer de Girona entre 1994 i 2013.

Dades de l’estudi
Les principals dades extretes de l’estudi mostren que la taxa d’incidència va ser de 16,85 casos per cada 100.000 habitants i la proporció va ser de 50,2% malignes i un 49,8% no malignes.

D’altra banda, els tumors no malignes van ser més freqüents en les dones, i les histologies més freqüents van ser meningiomes (28,1%) i el glioblastoma (21,7%).

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]