Fins diumenge, unes quantes poblacions de Mallorca ofereixen el festival Internacional de Teatre de Teresetes, que ja fa un parell d’anys que es fa descentralitzat. Per això hi ha actuacions no tan sols en diversos equipaments de Palma sinó que es reparteixen per tota l’illa: Alcúdia, Bunyola, Felanitx, Inca, Muro, Pollença, Porreres, la Pobla, Sineu…

La mostra és una bona oportunitat de descobrir les darreres tendències en el món dels titelles i, concretament, de la varietat tradicional mallorquina: les teresetes. De la vintena de companyies que hi participen, la majoria són de les Illes Balears, però també n’hi ha d’Itàlia, França, l’Argentina i la República Txeca. De la resta del país, es destaquen les companyies valencianes la Panda de Yolanda i Teatre Buffo i del Principat hi ha Tombs Creatius, Petit Bonhom i Biosca/Kuchinow/Subirana.

Dins la programació hi ha propostes de tota mena, des de les més transgressores, com ara l’experiència audiovisual immersiva de Lumínic, a contes tradicionals mallorquins o els Guarattelle, els titelles tradicionals de guant napolitans. També hi ha espectacles que adapten uns altres gèneres al món dels titelles, com ara teatre d’ombres, cabaret o òperes de Mozart. Petjades, el nou espectacle de Disset Teatre, i L’un dans l’altre dels francesos la Muette, són les estrenes destacades de la programació.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu ací.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb