El ple de les Corts Valencianes ha aprovat una proposició no de llei de tramitació especial d’urgència sobre la inspecció dels contractes subscrits per empreses vinculades a la trama Gürtel amb la Generalitat i que siguin vigents. La iniciativa, aprovada amb els vots a favor de tots els grups llevat de Ciutadans, insta el govern valencià a informar la cambra sobre els contractes signats en aquesta legislatura i les garanties legals que ofereixen, i també sobre els contractes vigents signats en legislatures anteriors. En la proposició es demana que si es detecten irregularitats els contractes siguin cancel·lats i que s’estableixin multes per a aquests casos. En el text es recorda que, durant el judici a l’Audiència espanyola, nou empresaris han admès el finançament irregular del PP valencià pagant els actes electorals de les empreses de la Gürtel.
A la proposició no de llei de Podem, s’hi ha incorporat una esmena del PSPV-PSOE i Compromís per a crear una oficina de supervisió de contractació. Ciutadans hi ha votat en contra i la iniciativa ha estat refusada. El diputat de Cs Toni Subiela ha criticat que la proposició no hagi estat presentada ‘amb rigor’ i que no s’hagi esperat a tenir una sentència ferma. Per Subiela, una prova que la proposta no és seriosa és que el PP hi ha donat suport. També ha criticat la creació de la nova oficina. ‘No es tracta de tenir més organismes sinó de fer que funcionin’, ha dit.
El PP hi ha votat a favor, malgrat que la seva esmena per a eliminar les referències a la trama Gürtel no ha estat acceptada, com tampoc la creació d’un registre d’empreses convidades a participar en un concurs públic.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]