Corts

El ple de les Corts ha aprovat la llei de serveis socials amb els vots a favor del PSPV, Compromís i Podem, l’abstenció de Ciutadans i el rebuig del PP. Aquesta llei pretén blindar els drets socials com a essencials i d’interès general. Concretament, s’hi reconeix i garanteix l’accés al sistema públic valencià de serveis socials a tothom qui resideixi al País Valencià i que necessiti els serveis, de manera que els serveis s’adaptin a les persones i no a l’inrevés.

També incorpora el dret subjectiu d’accés al sistema de serveis socials garantint crèdit pressupostari; delimita les formes de col·laboració entre les entitats locals i la Generalitat; i crea l’Institut Valencià de Formació, Qualitat i Investigació en Serveis Socials per a promoure la qualitat en els serveis, prestacions i recursos humans de la xarxa pública.

Abans de començar la sessió plenària, el diputat popular José Juan Zaplana ha provat de frenar l’aprovació de la llei i ha explicat que el seu grup havia presentat un recurs de reposició davant la mesa de les Corts per les ‘irregularitats’ comeses en el procediment seguit en la tramitació de la norma i en el debat parlamentari en la comissió de Política Social.

Tot plegat, segons ell, a causa de la ‘improvisació, les presses i la precipitació’ que l’executiu té perquè s’aprovi. A més, ha advertit que si la mesa de les Corts no ho estima de manera ‘total’, presentaran un recurs d’empara davant el Tribunal Constitucional espanyol per la falta de transparència en la tramitació de la llei.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb