MiniBatt és una empresa especialitzada en el desenvolupament de dispositius per a facilitar l’accés a la càrrega. Entre els seus productes destaca el primer carregador del món invisible i sense fils per a mòbils, que va ser una de les sensacions del Mobile World Congress del 2016. Aquest giny va anar agafant com més va més popularitat en del mercat, i això els va permetre de passar de ser una start-up a formar part d’una empresa líder en el sector. Avui Vicent Partal conversa amb Jordi Gilberga, fundador de MiniBatt i actual director de desenvolupament d’I+D de KPsport.

Aquests sistemes de càrrega sense fils funcionen a través d’un sistema d’inducció: ‘Hi ha una bobina de coure al carregador que és la font d’energia, i en el telèfon mòbil hi ha una altra bobina que permet que es puguin connectar sense fils pel mig’, explica Gilberga. Això sí, la distància de càrrega és limitada, és a dir, els aparells no poden estar separats per gaire espai, però Gilberga diu que en el futur aquesta distància es podrà anar ampliant.

Perquè aquest sistema de càrrega funcioni, els aparells mòbils han de ser receptors inductius, una característica que les grans marques ja comencen a implantar en els seus aparells, conscients que els fils han de passar a millor vida. En el cas que l’aparell no disposi d’aquesta possibilitat, MiniBatt també té fundes que permeten que el mòbil pugui rebre la càrrega inductiva.

Vegeu l’entrevista completa ací:

–Podeu escoltar el programa en format mp3.

–Podeu descarregar el podcast de ‘L‘internauta‘ des de VilaWeb o l’iTunes.

–’L’internauta‘ també s’emet pel Punt Avui TV, a les 21.30.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb