La Fundación Nacional Círculo Balear es dissoldrà, divuit anys després de la seva fundació per part de Jorge Campos i Montserrat Amat. El Círculo Balear té entre els seus principals objectius promoure la superioritat del castellà en relació amb el català i l’oposició frontal a qualsevol signe de catalanitat.

Entre altres coses, l’entitat ha estat molt bel·ligerant amb la presència del català en l’ensenyament a les Illes. A més, segons que explica el lingüista Gabriel Bibiloni, aquesta fundació ‘impulsada per monolingües d’ideologia ultranacionalista espanyola’ ha comptat amb el suport dels diversos governs del Partit Popular.

Davant les informacions que apunten que la dissolució és només el primer pas d’una reconversió de l’organització en partit polític, el Círculo Balear ha fet un piulet assegurant que informaran sobre aquesta nova etapa ‘en el moment oportú’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]