L’empresa Autostrade, concessionària del pont de Morandi a Gènova (Itàlia), ha anunciat en la primera conferència de premsa després de l’esfondrament que vol ser l’encarregada de reconstruir-lo, i que podria estar a punt d’aquí a vuit mesos.

L’anunci arriba després d’haver considerat el govern italià de retirar-los la concessió. El ministre de Transports, Danilo Toninelli, va reclamar, a més, la dimissió de la cúpula directiva d’Autostrade.

L’administrador delegat de l’empresa, Giovanni Castellucci, ha anunciat que crearan un fons de cinc-cents milions d’euros per a les víctimes que hauran de gestionar les autoritats locals. ‘Per poder construir el pont de manera segura, serà assignarat un fons de compensació per a tots els qui hagin hagut d’abandonar casa seva’, ha dit Castellucci.

La policia italiana apuja a quaranta-tres les víctimes mortals de l’esfondrament del pont de Morandi a Gènova després d’haver trobat l’últim desaparegut entre les runes del pont i d’haver-se mort un dels ferits. Tot i això, la xifra de morts pot augmentar les pròximes hores, perquè les autoritats italianes només confirmen les defuncions dels cossos identificats.

El govern italià ja ha anunciat que començarà una investigació administrativa per determinar les causes del col·lapse del pont i el procés per a revocar la llicència d’explotació concedida a Autostrade, l’empresa que gestiona el 80% de la xarxa viària d’Itàlia i que pertany a la constructora Atlantia, controlada per la família Benetton. La fiscalia, per la seva banda, s’encarrega de la investigació penal.

Amb tot, l’empresa ha deixat a mans de la justícia perquè faci una investigació oficial i en determini les responsabilitats.

 

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb