La presidenta de l’Associació de Mestres Rosa Sensat, Francina Martí, ha afirmat aquest dimecres que l’agrupació no veu ‘més perills dels que hi havia fins ara perquè el català deixi de ser llengua vehicular de les escoles i instituts’ al nou model d’immersió lingüística que el Departament d’Ensenyament ha presentat aquest dimarts. A través de Twitter, Martí ha assegurat que no té ‘cap sospita’ que amb aquest document es vulgui ‘matar el model d’immersió lingüística’, i ha afegit, al contrari, que el que pretén és ‘posar-lo al dia, en un context sociolingüístic que ha canviat des del segle passat i que continuarà canviant’.

A parer de l’associació Rosa Sensat, el fons del document posa de relleu el que ja s’ha anat fent a les escoles aquests últims anys, ‘donar valor a totes les llengües, perquè siguin conegudes i estimades pels infants’. L’entitat també ha afirmat que les llengües no han de ser un ‘objecte” d’aprenentatge, sinó que s’han “d’estimar a través de l’ús’.

L’agrupació coincideix, doncs, amb el que ha expressat al llarg del dia el conseller d’Ensenyament, Josep Bargalló, que en una entrevista a VilaWeb ha negat que s’estigui relaxant la immersió i ha defensat que cada centre s’adapti a la seva realitat sociolingüística.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb