El batlle d’Argentona, Eudald Calvo, s’ha negat a declarar aquest dijous davant el fiscal de Mataró, que l’havia citat com a investigat per haver facilitat la celebració del referèndum d el’1-O. Calvo assegura que el seu és ‘un cas polític més de repressió’ contra Catalunya: ‘No serveix de res que comparegui i ens reafirmem en no reconèixer les estructures judicials d’un estat espanyol que només busquen l’aplaudiment de la caverna que vol més repressió contra els catalana. No participarem d’aquesta farsa’, ha etzibat. Sobre la proposta d’acostament dels polítics independentistes a presons catalanes, Calvo ha rebutjat negociar ‘engrunes’ i reclama la seva plena llibertat. En aquest sentit, reclama al govern de Pedro Sánchez un canvi de tarannà real.

Aquesta és la segona vegada que Calvo es nega a declarar davant la fiscalia per alguna cosa relacionada amb l’1-O. El passat mes de desembre va fer el mateix a la Ciutat de la Justícia, on se’l citava, juntament amb el cap de policia del municipi, per no haver impedit la campanya de l’1-O com reclamava la delegació del govern espanyol.

En aquella ocasió, tot i no declarar, el cas ja es va arxivar en no poder-se demostrar els delictes de desobediència, obstrucció a la justícia i prevaricació dels que se l’acusava. Aquest dijous s’ha repetit l’escena, en aquest cas davant els Jutjats de Mataró, on se l’investiga per haver facilitat la logística per a la celebració del referèndum.

Acompanyat de desenes de persones, entre els que hi havia diversos batlles del Maresme, tant d’ERC com del PDeCAT, al diputada republicana Mònica Palacín o la cupaire Natàlia Sànchez, Calvo ha anunciat que no entraria a declarar perquè, segons ell, no serviria per a res: ‘Només tindríem debat polític i no els hem de tenir en seu judicial’, ha explicat.

Calvo creu que el ‘macrojudici contra els batlles’ que van fer possible el referèndum amb l’obertura dels col·legis electorals és una demostració que ‘l’entramat’ de l’estat espanyol ‘segueix treballant contra Catalunya’ malgrat el canvi de govern: ‘S’ha desallotjat de la moncloa Rajoy, però en el cas català no veiem accions que ens indiquin un canvi de tarannà’.

‘Tenim un mur que ens demostra que canvien els polítics i els partit, però l’estat espanyol segueix igual’, afegeix Calvo. En aquest sentit, la diputada cupaire Natàlia Sànchez ha comentat que l’estructura de l’estat neix ‘sense trencar amb el regim dictatorial i feixista’.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]