Mina Aigües de Terrassa i l’ajuntament de la ciutat han arribat a un acord de col·laboració per assegurar la continuïtat del servei amb el nou model de gestió pública a partir del proper 10 de desembre. Es tracta d’una fórmula de col·laboració publico – privada que estableix aspectes importants com ara que Mina posarà a disposició de la nova EPEL Terrassa Cicle de l’Aigua les aplicacions informàtiques necessàries per a una òptima gestió del servei, els seus cabals d’aigua, les oficines d’atenció a l’usuari, magatzems, instal·lacions, així com altres dependències. El tracte ambé permetrà garantir els llocs de treball i les condicions laborals de tot el personal de Mina.

Amb aquest objectiu, l’ajuntament es compromet a analitzar l’ús de béns i serveis dels que Mina disposa, i que poden ser d’interès per la EPEL a l’hora d’assumir la gestió del servei, i alhora, Mina es compromet a rebaixar el nivell de judicialització de l’expedient d’aprovació del nou model de gestió pública, que ha estat recorregut per la via contenciosa-administrativa per part de l’empresa, i a col·laborar lleialment en el traspàs del servei.

El batlle de Terrassa, Alfredo Vega, valora molt positivament que s’hagi pogut ‘establir un diàleg’ amb Mina per acordar el traspàs del servei a l’entitat pública, i confia “ue aquest acord obri una nova etapa de relacions que permeti rebaixar el nivell de judicialització del nou model de gestió pública.

Més concretament, l’ajuntament i Mina estan abordant les condicions del contracte de lloguer de les aplicacions informàtiques de l’empresa, necessàries per a una òptima gestió del servei, de les actuals oficines d’atenció a l’usuari ubicades al carrer Societat, dels magatzems i instal·lacions. El contracte es planteja per una durada de cinc anys, i s’està estudiant el seu cost d’acord amb els preus del mercat.

També s’ha acordat que l’EPEL adquirirà els cabals d’aigua dels minats i pous de titularitat de Mina, que representen aproximadament un 10% de l’aigua subministrada a Terrassa. Marià Galí, president de Mina, s’ha mostrat satisfet per l’acord i ha agraït a l’ajuntament els esforços realitzats per assolir aquesta entesa que garanteix la continuïtat del servei tot respectant els acords municipals i que ‘permet continuar comptant amb el coneixement i experiència de més de 175 anys de Mina al servei de la gestió de l’aigua a Terrassa.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb