L’Agència Antifrau detecta indicis de malversació a l’Ajuntament de València l’any 2013

  • L'informe d'aquest organisme indica que l'acord sobre jubilacions parcials de l'any 2013 a l'EMT pot ser origen de delictes de malversació i frau en subvencions

VilaWeb
Europa Press
13.09.2018 - 17:46
Actualització: 13.09.2018 - 23:17

L’Agencia Antifrau ha passat a la fiscalia de València un informe en què apunta que l’acord sobre jubilacions parcials de l’any 2013 a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València podria ser l’origen de ‘presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedat’. L’EMT, en aquell moment, era presidida pel PP de Rita Barberà.

Ho ha anunciat Guiseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible i actual president de l’EMT. Segons que ha explicat, l’Agència Antifrau li ha comunicat la decisió de traslladar els fets a la fiscalia, perquè considera que és un afer penal.

D’aquesta manera, l’agència respon a la denúncia que va fer l’EMT el mes de maig, quan li va traslladar una pràctica ‘irregular’ que havia comès aquesta companyia d’ençà del 2001 en les jubilacions parcials. Eren treballadors amb una reducció de jornada del 85% als quals els corresponia de treballar 131 dies l’any. En canvi, només en treballaven 65, però cobraven i cotitzaven pel total.

‘L’origen podria ser l’acord sobre jubilacions parcials de l’any 2013 i la seva execució a partir d’aquell moment’, ha explicat Grezzi. En aquell moment el president de l’empresa era el regidor del PP Alberto Mendoza.

Grezzi ha afegit que caldrà veure què faran ara el portaveu del grup municipal, Eusebio Monzó, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i quines conseqüències polítiques se’n deriven.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any