L’Agencia Antifrau ha passat a la fiscalia de València un informe en què apunta que l’acord sobre jubilacions parcials de l’any 2013 a l’Empresa Municipal de Transports (EMT) de València podria ser l’origen de ‘presumptes delictes de malversació de cabals públics, frau en subvencions i falsedat’. L’EMT, en aquell moment, era presidida pel PP de Rita Barberà.

Ho ha anunciat Guiseppe Grezzi, regidor de Mobilitat Sostenible i actual president de l’EMT. Segons que ha explicat, l’Agència Antifrau li ha comunicat la decisió de traslladar els fets a la fiscalia, perquè considera que és un afer penal.

D’aquesta manera, l’agència respon a la denúncia que va fer l’EMT el mes de maig, quan li va traslladar una pràctica ‘irregular’ que havia comès aquesta companyia d’ençà del 2001 en les jubilacions parcials. Eren treballadors amb una reducció de jornada del 85% als quals els corresponia de treballar 131 dies l’any. En canvi, només en treballaven 65, però cobraven i cotitzaven pel total.

‘L’origen podria ser l’acord sobre jubilacions parcials de l’any 2013 i la seva execució a partir d’aquell moment’, ha explicat Grezzi. En aquell moment el president de l’empresa era el regidor del PP Alberto Mendoza.

Grezzi ha afegit que caldrà veure què faran ara el portaveu del grup municipal, Eusebio Monzó, i la presidenta del PPCV, Isabel Bonig, i quines conseqüències polítiques se’n deriven.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb