L’aeroport de Lleida-Alguaire ha registrat fins al novembre un total de 5.000 moviments (aterratges i enlairaments), el doble que en tot el 2017. Així ho ha assegurat el delegat del govern de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Ramon Farré, que també ha remarcat que enguany ha ‘cristal·litzat’ el canvi impulsat fa un parell d’anys d’enfocar la plataforma lleidatana a activitats de caràcter industrial i logístic de manera que s’ha convertit en una ‘referència a Catalunya’.

Farré ha dit que hi ha contactes amb noves companyies però no ha precisat quines i també ha reconegut que l’aeroport encara no es rentable econòmicament tot i que assegura que aquest no era el  primer objectiu i ha posat el focus en l’objectiu de trobar una rendibilitat social i territorial.

Segons Ramon Farré si l’any passat en un mes normal hi havia entre 250 i 300 operacions, des del passat octubre hi ha a l’aeroport de Lleida-Alguaire una mitjana de 1.500 operacions mensuals. Això es deu, principalment, a les operacions que desenvolupa a la plataforma lleidatana la firma de formació de pilots BAA Training, i també ha les pràctiques que hi porten a terme pilots de Vueling.

‘Aquest és el nostre nínxol de mercat’, ha assegurat Farré referint-se a les activitats formatives, industrials, de logística i investigació que s’estan desenvolupant a Lledia-Alguaire; un aeroport que està valorat, segons el delegat, en un concepte ‘d’altíssima qualitat, amb un territori on es pot operar en llibertat i amb un cel fantàstic’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb