La Generalitat assumirà a final del 2019 la gestió directa de l’aeroport de Castelló per mitjà de l’empresa pública Aerocas. La decisió s’ha pres després de l’acord amb l’operadora francesa Edeis, encarregada de gestionar-lo actualment. Així ho ha explicat el president de la Generalitat, Ximo Puig, en la visita a les instal·lacions de l’aeroport destinades a obrir una base d’extinció d’incendis de la Generalitat.

L’empresa privada Edeis ‘es desvincularà’ de la gestió de l’aeroport ‘per manca d’entesa en els objectius’, segons que ha precisat Puig, que ha considerat que l’aeroport es consolidarà amb Aerocas. ‘Garantirem el seu desenvolupament futur de la manera més eficient possible, sense desaprofitar recursos.’

Puig, que ha emfatitzat el fet que s’hagi aconseguit sortir de la ‘fallida absoluta’ que tenia l’aeroport, amb un deute de 150 milions d’euros, ha insistit que les intencions del govern eren ‘passar d’un aeroport ridiculitzat a cercar una situació de normalització’. També ha explicat que hi ha terme negociacions amb l’empresa pública Aena i el Ministeri de Foment espanyol perquè ‘en el futur hi hagi més compromís del govern d’Espanya amb aquest aeroport’.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb