Cirurgians del servei d’Urologia de l’hospital Vall d’Hebron han aconseguit fer, per primera vegada, una cistectomia radical amb cirurgia robòtica en un pacient malalt de càncer. La intervenció ha consistit en l’extracció i reconstrucció de la bufeta dins el cos del pacient, sense l’aplicació de cap tipus de cirurgia oberta.

Fins ara, l’extracció de la bufeta ja es realitzava amb cirurgia robòtica però durant la construcció feia falta obrir quirúrgicament el pacient. Aquest nou procediment, per tant, permetrà intervenir-lo però sense cap tipus de cirurgia oberta. El cap de la Unitat de l’Uroteli del Servei d’Urologia Vall d’Hebron i responsable de l’operació, Carles Raventós, diu que ‘es tracta d’una de les cirurgies més complexes’ que es fan al centre.

L’hospital Vall d’Hebron és pioner en l’aplicació de la robòtica en cirurgia urològica, que en aquest cas, ha comptat amb l’assistència del sistema robòtic Da Vinci. Amb aquest procediment, s’acaba un programa de cistectomia robòtica amb derivació intracorpòria que es va començar l’any passat.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]