El sindicat USOC ha qualificat d”èxit’ les dues primeres jornades de vaga dels tripulants de cabina de Finnair que tenen base a l’Aeroport del Prat i que estan contractats per l’empresa de treball temporal Atlas-Adecco Outsourcing -adjudicatària del servei-. A través d’un comunicat, el sindicat USOC ha explicat que els treballadors no afectats pels serveis mínims del 59% dictats pel ministeri de Foment han secundat les aturades. Aquest cap de setmana s’han anul·lat cinc vols de la ruta Barcelona-Hèlsinki a causa de la vaga, tres dissabte i dos aquest diumenge. L’empresa Atlas-Adecco Outsourcing i els treballadors estan convocats dimarts que ve al departament de Treball per seguir negociant un acord definitiu que eviti les vagues previstes pels dos pròxims caps de setmana.

Els tripulants de cabina de Finnair, contractats per Atlas-Adecco Outsourcing, fan vaga per reclamar una millora de les seves condicions de treball ‘des del punt de vista professional i retributiu’. Els treballadors amb base a Barcelona denuncien que l’empresa contractista els aplica la categoria professional d’auxiliars administratius, quan els correspondria la de tripulants de cabina.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb