La mobilització multitudinària de les armilles grogues, en protesta per l’augment de carburant, va ser un èxit rotund i va deixar aïllada Catalunya Nord. Com totes les vagues, ha deixat també un impacte econòmic que encara no s’ha quantificat, però que suma milions d’euros de pèrdues. Grans centres comercials, com ara el Carrefour de Clairà, l’Auchan de la carretera d’Espanya i el mercat internacional Sant Carles, n’han estat els més afectats, després de tres dies de blocatge.

Tot i que encara no n’hi ha xifres, la conclusió dels responsables és unànime. En el cas de les grans superfícies comercials, asseguren que només van arribar al 20% de les vendes i calculen que van deixar d’anar-hi entre 5.000 i 10.000 persones. En el cas del mercat internacional Sant Carles, el problema és que no van poder arribar-hi ni sortir-ne els camions de fruita i verdura.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb