La inspecció de la Universitat Rei Juan Carlos de Madrid (URJC) ha constatat que hi ha hagut canvis en les notes registrades a l’expedient del màster que va estudiar la ministra de Sanitat, Carmen Montón, a l’Institut de Dret Públic (IDP). El centre assegura que prendrà les ‘mesures oportunes’.

En la investigació oberta a càrrec de la universitat el mes de juny passat amb relació al màster d’Estudis Interdisciplinaris de Gènere de l’IDP, clausurat recentment, analitza ‘escrupolosament’ tant el cas de la ministra com els altres d’aquest curs, han indicat en un comunicat.

En el cas de Montón, l’expedient és en procés de revisió ‘assignatura per assignatura’ per a escatir en quin context han estat produït els canvis de notes constatats per la inspecció, segons que va avançant la investigació. La inspecció de serveis examina aquest màster ‘amb tota la diligència possible per prendre les mesures oportunes i depurar responsabilitats tan aviat com hom en els resultats’, assegura el centre.

Després dels fets ocorreguts a l’IDP, sota investigació judicial, la URJC ha tancat centre, dirigit per Enrique Álvarez Conde, hi ha conduït una auditoria acadèmica i les setmanes vinents n’auditarà els comptes que ja va denunciar a la fiscalia per presumpta malversació.

Ahir el diario.es va publicar que les notes de la ministra van ser manipulades mesos després d’haver acabat el màster. Al juliol del 2011, en acabar el curs, l’expedient tenia una de les assignatures qualificada com a ‘no presentat’. El 25 de novembre de 2011, algú va entrar en el sistema informàtic de la URJC i va canviar aquest ‘no presentat’ per un ‘aprovat’, malgrat que les actes d’aquest curs ja estaven tancades, segons el mitjà.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb