Brussel·les s’ha marcat com a objectiu eliminar les emissions de gasos d’efecte hivernacle abans del 2050. L’executiu europeu ha publicat una nova estratègia climàtica per impulsar l’avanç en les polítiques per combatre l’escalfament global que pretén acabar amb les emissions que contribueixen a l’augment de les temperatures. Tanmateix, la proposta no és legislativa i només intenta persuadir els governs europeus perquè facin passos en aquest camí. Segons la Comissió Europea, adaptar el model energètic i econòmic de la Unió Europea per eliminar aquests gasos implicarà fer inversions ‘significatives’.

A més de demanar als estats membres que reforcin les seves polítiques contra el canvi climàtic, Brussel·les s’ha compromès a ajudar als sectors econòmics que es puguin veure perjudicats per aquest canvi de model. ‘La UE prestarà el seu suport als més afectats per aquesta transició, amb l’objectiu que tots estiguin preparats per adaptar-se als nous requisits d’una economia climàticament neutra’, ha dit l’eurocomissàri d’Energia i Canvi Climàtic, Miguel Arias Cañete.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb