L’Agència Europea de Seguretat Aèria (AESA) ha suspès totes les operacions del Boeing 737 Max a Europa, després que un avió amb aquest model s’estavellés a Etiòpia diumenge passat pocs minuts després d’enlairar-se. ‘Arran del tràgic accident del vol ET302 d’Ethiopian Airlines amb un Boeing 737 MAX 8, l’AESA està prenent totes les mesures necessàries per garantir la seguretat dels passatgers’, resa un comunicat fet públic aquest dimarts per l’agència de la UE. La mesura, de ‘precaució’, s’ha establert a través de la publicació d’una nova directiva, que suspen concretament totes les operacions dels avions Boeing Model 737-8 MAX i 737-9 MAX a Europa.

A més, l’EASA també ha publicat una directiva de seguretat que suspèn tots els vols comercials realitzats per operadors de tercers països cap a dins o fora de la UE dels mateixos models.

En tot cas, l’agència matisa que la investigació de l’accident a càrrec de les autoritats d’Etiòpia està en curs i que per tant és ‘massa aviat per treure conclusions sobre la causa de l’accident’. Segons el comunicat, l’EASA ha ofert la seva ajuda per donar suport a la investigació.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb