La Unió Europea (UE) destinarà més de mig milió d’euros, dels quals , per a la integració d’estudiants en pràctiques en petites i mitjanes empreses (pimes), en el marc del programa Raise.

Segons ha informat la Cambra en un comunicat aquest dimarts, el programa europeu, al que ha destinat un total de 561.000 euros, té com a objectiu que unes 10.000 empreses de països europeus participin en aquest procés que s’iniciarà l’1 de setembre de 2016 i finalitzarà el 31 d’agost de 2018.

Així, s’han establert sis zones regionals d’aprenentatge, a França, Irlanda, Països Baixos, Polònia, Espanya i el Regne Unit, on s’espera generar un impacte tangible en més de 80 organitzacions intermediàries, com la Cambra de comerç de Barcelona, per informar i orientar a les pimes que vulguin vincular-se al programa.

D’aquesta manera, aquesta iniciativa es proposa corregir la falta d’incorporació de joves aprenents en les pimes europees, ja que les organitzacions intermediàries no els ofereixen serveis d’orientació, cosa que sí ocorre amb les grans organitzacions.

En concret, se’ls oferirà un servei integral i específic d’orientació, perquè coneguin el marc i les possibilitats d’aprenentatge actuals i així prenguin consciència dels seus avantatges, per després poder convertir-se en agents actius en la incorporació d’estudiants en pràctiques.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb