La Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) ha obert un expedient a la catedràtica de Dret Constitucional del centre, Teresa Freixes, per haver atorgat diversos projectes a una societat administrada per ella i la seva filla. Segons que va avançar Eldiario.es i ha pogut confirmar l’ACN, el centre està analitzant si va existir quelcom ‘d’irregular’ en les contractacions que Freixes hauria fet a través del grup d’investigació que lidera i que compta amb fons europeus. Aquesta catedràtica va ser una de les cares visibles de Societat Civil Catalana (SCC) en les manifestacions que van celebrar-se l’any 2017 i va impulsar la creació de la plataforma unionista Concòrdia Cívica, que presideix.

La UAB va obrir l’expedient, que està en fase informativa, el passat 12 de febrer després que Eldiario.es requerís a la institució informació sobre l’activitat de Teresa Freixes i la relació del grup d’investigació que dirigeix amb l’empresa Institut Europeu de Dret, administrada per ella i la seva filla. ‘Vam obrir aquest expedient per determinar què hi havia de cert o d’irregular en què s’estava denunciant’, han apuntat fonts del centre que han assegurat que ‘per defecte la universitat no tenia cap motiu per sospitar’.

Els treballs que l’empresa Institut Europeu de Dret hauria executat, segons la informació recollida pel diari, respon a tasques de ‘revisió de textos i supervisió de legislació’, ‘disseny, supervisió lingüística i edició electrònica’ i ‘recopilació de disposició legal’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb