Trobada amb els acordionistes del Pirineu. Foto: Visit Pirineus

Aquest cap de setmana comença la Trobada d’Acordionistes del Pirineu. El festival de música tradicional, que se celebra cada any a l’Alt Urgell del 1976 ençà, pretén de recuperar l’acordió diatònic a Catalunya. Es considera la trobada més important d’Europa i durant els quatre dies que dura s’organitzen concerts arreu de la comarca. El renom que té fa que hi participin acordionistes de tot el món. De fet, enguany en vénen d’indrets com Suïssa, Sibèria, Canadà, Portugal, Ucraïna, Moldàvia i Colòmbia. 

Els escenaris principals d’aquesta trobada seran a la Seu d’Urgell, a Arsèguel, Castellbò i Puigcerdà (Cerdanya). L’acte inaugural serà divendres 27 al jardí de l’Hotel Andria de la Seu d’Urgell i gaudirà de Josep ‘Pepón’ Vilarrubia (acordió diatònic) i Èrika Weigend (acordió diatònic), el Duo París-Moscou de Roman Ibanov i Domi Emorine (acordió cromàtic) i els acordions de Sibèria i Rússia, Alina i Mikhaïl Khlebnov. L’acte inaugural serà de franc per a tots aquells qui s’hi vulguin acostar. Però a la nit els jardins del seminari seran l’escenari del segon acte del festival.

Dissabte els acordionistes del Pirineu es trobaran a Arsèguel i diumenge els concerts es repartiran entre aquest municipi i la Seu d’Urgell. Amb l’inici de la setmana s’afegiran els escenaris de Castellbò i Puigcerdà.

Aquesta és una de les moltes propostes que us oferim per al cap de setmana. Si voleu descobrir-ne més, cliqueu a Què podem fer aquest cap de setmana: deu propostes

Aquest article que llegiu es publica gràcies als subscriptors voluntaris, que amb el seu suport econòmic i periodístic són la clau perquè VilaWeb us arribi cada dia. Si podeu contribuir amb una petita quota a fer de VilaWeb un mitjà encara més independent i de més qualitat, us demanem que us apunteu clicant ací.