La Taula del Tercer Sector ha denunciat que, després que el govern espanyol es comprometés a incrementar en 1,6 milions d’euros el finançament de les entitats socials catalanes gràcies a un augment de la recaptació per la casella de l’IRPF, el canvi en l’executiu ha propiciat un canvi ‘unilateral’ de decisió amb l’argument que Catalunya està ‘sobrefinançada’.

Per això, han demanat una reunió amb la ministra Carmen Montón i insten a la Generalitat a continuar negociant amb el govern espanyol per a recuperar el nou repartiment. La Taula del Tercer Sector xifra en 70 milions d’euros els que es recapten a Catalunya. D’aquests, 45 s’haurien de dedicar a les entitats catalanes, però Catalunya només en rep 31.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb