La start-up catalana Greencustomers, premi FuTurisme de Barcelona Activa en el Bizbarcelona 2017, proposa crear una xarxa d’habitacions intel·ligents i sostenibles en allotjaments turístics o ‘green rooms’ amb sensors que permeten monitorizar l’activitat dels hostes.

‘Fent un ús respectuós dels recursos, es podria reduir fins a un 45% l’impacte energètic d’una persona’, ha expressat el soci de l’empresa, Adrià Castilla, que també ha assenyalat que el turisme genera entre un 5% i un 10% de l’escalfament global.

Castella ha explicat que el director executiu de Greencustomers, Jaume Padilla, treballava en el sector energètic de la indústria quan va detectar que pocs allotjaments turístics comptaven amb mesures per gestionar els seus recursos de manera eficient.

La start-up ha creat un ‘kit’ amb sensors que s’instal·len a cadascuna de les habitacions que es volen convertir en ‘green rooms’ per mesurar la quantitat d’aigua i llum que consumeixen els hostes, unes dades a les quals pot accedir l’hoteler i el mateix turista.

‘Tots estan involucrats perquè poden fer un seguiment del procés’, ha observat Castilla, que ha destacat que la implantació d’aquest tecnologia necessita d’accés a antenes Internet of Things (IoT) ràpides, de les quals encara no disposen tots els allotjaments.

Ha observat que molts hostes volen amortitzar els diners que paguen per les seves estades: ‘El consum energètic representa un gran percentatge de les despeses d’un hotel, per la qual cosa si la factura augmenta, han d’incrementar els preus’, ha defensat.

Així mateix, ha subratllat que l’estalvi de l’hoste es tradueix en ‘una cosa tangible’, ja que els diners es destinen a campanyes globals d’ajuda social, a més d’apoderar els turistes a què facin un ús responsable de les instal·lacions.

Expansió del projecte
Castilla ha afirmat que aquest 2017 volen aconseguir les 50 ‘green rooms’ a Barcelona: ‘El 2018 volem expandir-nos a la resta d’Espanya i el 2019 arribar a països europeus costaners’, ha explicat, i ha assegurat que es troben en fase de captació de nous allotjaments.

També ha dit que la capital catalana és una ciutat ‘amb molt de potencial’ en matèria de turisme sostenible, i ha asseverat que s’ha d’involucrar els visitants en la conservació de la ciutat i dels seus recursos.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

Vicent Partal
Director de VilaWeb