Després d’un any i mig de mobilitzacions constants, la societat murciana ha guanyat el torcebraç al govern espanyol, que ha anunciat que soterrarà les vies del TGV que es construeixin a Múrcia. El delegat del govern espanyol, Diego Conesa, ha anunciat que l’alta velocitat arribarà soterrada a la ciutat el segon semestre del 2020, a vuit metres per sota la superfície.

Ha reconegut que aquesta obra generava una divisió de la ciutat, provocava l’aïllament dels barris del sud i representava un greu perjudici a tots els veïns i comerciants dels barris afectats. No obstant això, la Plataforma Pro Soterrament es mostra escèptica i prefereix esperar a que el govern espanyol compleixi la seva paraula. En diverses ocasions, la policia espanyola va reprimir les manifestacions amb l’ús de la força, pegant a la població civil.

Les protestes van esclatar el setembre de 2017, alhora que les obres per a aixecar un mur de metracrilat que tapava la construcció de les vies. L’ex-ministre de Foment espanyol Íñigo de la Serna va afirmar que el TGV arribaria per la superfície i que posteriorment es soterraria. Això va posar la ciutadania en alerta i van començar les protestes.

Per a VilaWeb el vostre suport ho és tot

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Som un mitjà que demostra que el periodisme és un combat diari per millorar la societat i que està disposat sempre a prendre qualsevol risc per a complir aquest objectiu. Amb rigor, amb qualitat i amb passió. Sense reserves.

Per a vosaltres fer-vos subscriptor és un esforç petit, però creieu-nos quan us diem que per a nosaltres el vostre suport ho és tot.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb