Convidaran a Paul Auster, reconeixeran Jaume Cabré i per primera vegada vendran traduccions a altres llengües

BARCELONA, 8 (EUROPA PRESS)

La 35 Setmana del Llibre en Català començarà aquest divendres i se celebrarà fins al diumenge 17 de setembre en l’avinguda de la Catedral de Barcelona, en l’edició “més internacional”, amb la presència de l’escriptor nord-americà Paul Auster com a convidat especial i la venda de traduccions d’autors catalans a altres idiomes per primera vegada.

Auster presentarà el seu nou llibre ‘4 3 2 1’ el dissabte al migdia a l’auditori del Col·legi Oficial d’Arquitectes de Catalunya (Coac) en una conversa amb el periodista Antoni Bassas, i no serà l’únic autor internacional: també vindran la il·lustradora siriana Gulnar Hajo, la intel·lectual anglesa Mary Beard i l’escriptor italià Nanni Balestrini.

La setmana disposarà també del Coac per realitzar activitats, amb 163 expositors –davant els 150 de l’any passat–, 144 segells –enfront dels 133 del passat any– i la presentació de 200 novetats en català, ocupant 1.750 metres quadrats.

NOU ESTAND DE TRADUCCIONS

Per primera vegada hi haurà un estand d’autors catalans traduïts a l’anglès i altres idiomes davant la gran afluència de turistes en l’avinguda de la Catedral.

També es muntarà un saló de compra-venda de drets i entre les novetats també es comptarà amb la participació de 41 llibreries de fora de Barcelona que promouran la Setmana en els seus aparadors.

Andorra, Balears i València estaran presents a través de les seves institucions en un estand, intentant arribar a tots els territoris de parla catalana encara que faltarà la Catalunya Nord.

El Premi Trajectòria –atorgat per anteriors premiats amb el guardó– s’atorgarà a Jaume Cabré, i el premi serà una obra pintada per l’artista Joan-Pere Viladecans.

Com vénen fent els últims anys, es farà un acte solidari amb el títol ‘La Setmana Solidària’, que tindrà lloc aquest divendres a les 20.15 en el mateix recinte i que consistirà en un acte a favor de la cultura de la pau en col·laboració amb la Fundació per la Pau FundiPau.

Penseu amb llibertat, siguem crítics

El poder prova d'amagar la gravetat de la crisi amb crides a no apartar-se de la línia oficial, a no parlar 'd'allò que ara no toca'. VilaWeb no ho farà. No renunciarem ni un segon al pensament lliure, a parlar amb plena llibertat i a continuar essent crítics.

Ajudeu-nos a continuar essent la veu que el país necessita. Feu-vos subscriptors de VilaWeb.

Vicent Partal
Director de VilaWeb