El govern referma la seva aposta per a la transició energètica amb la participació al primer saló dedicat a aquesta matèria, el Global Power & Energy Exhibition (GPEX), que s’emmarca en el saló Gastech. El GPEX vol fomentar un intercanvi i posada en comú de coneixement entre empreses, entitats i administracions per abordar aquest tema des d’un punt de vista legal com comercial, tècnic i geopolític.

A més, una cinquantena d’expositors presenten les seves propostes pel que a la mobilitat elèctrica, l’autoconsum fotovoltaic o els edificis amb ‘consum energètic zero’. Tenir un pacte normatiu i un calendari d’aplicació en foment i ús de les energies renovables està entre els reptes de la Generalitat, després que el gener del 2017 s’aprovessin les bases del Pacte Nacional per a la Transició Energètica.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb