Els focs artificials seran els protagonistes aquesta nit a Elx. S’hi celebra la Nit de l’Albà, una de les tradicions més consolidades de la ciutat. L’espectacle pirotècnic, que sol durar aproximadament una hora, s’aturarà quan toquin les dotze per donar pas al moment més especial de la vetllada: els llums de la ciutat s’apagaran i sonarà el Gloria Patri, el fragment més significatiu del Misteri d’Elx.

Enmig de la foscor, una gran palmera de llum blanca il·luminarà, durant uns segons, tot el cel de la ciutat. Es tracta de la palmera de la Verge, que es llança des de la Basílica de Santa Maria. Aquesta fita ens remet a l’Edat Mitjana, quan les famílies llançaven un coet per cada fill com a ofrena a la Verge.

Serà precisament una petita verge de foc l’encarregada d’anunciar el comiat d’aquesta festa. La figura serà visible un cop s’encenguin tots els llums de la ciutat després del moment màgic, al ritme de l’havanera Aromes il·licitanes, que tots els ciutadans canten des dels seus balcons tot just abans de posar fi a la celebració amb el tradicional meló d’Alger.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]