Les esmenes que la Confederació Empresarial Andorrana (CEA) ha presentat a les lleis laborals proposen que hi hagi més requisits per a aprovar una aturada en una empresa i que es retirin facilitats als sindicats, a més de demanar que s’ajorni un any l’entrada en vigor de les tres lleis que conformen la reforma laboral. El text original de la proposició de llei qualificada de mesures de conflicte col·lectiu, impulsada pel grup parlamentari de DA, i que regula per primera vegada el dret de vaga, estableix que es podrà aprovar una aturada per majoria simple dels representants presents.

La CEA, però, vol més garanties i suggereix que la proposta sigui aprovada per la meitat més un dels vots. Si no, si hi hagués abstencions, la patronal sosté que ‘amb una minsa majoria simple de no més del 20% o 25% del total dels representants es podria convocar una vaga, fet del tot inconvenient’.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb