La pancarta de Laporta: l’audàcia que cal també en la política

  • El fet indiscutible és que al nostre país vivim un dels moment culminants i més cruels de la repressió política des de fa moltes dècades

VilaWeb

A Espanya, potser com afirmen els propagandistes, deu manar-hi “el govern més progressista de la història”. Però el fet indiscutible és que al nostre país vivim un dels moments culminants i més cruels de la repressió política de fa moltes dècades.

I no tan sols perquè hi ha nou presos polítics tancats en cel·les. I els exiliats. O perquè en conjunt ja s’acosten a tres mil els represaliats o els amenaçats amb judicis.

Deixeu-me que faça una llista precipitada de coses sobre les quals hem hagut d’escriure aquestes darreres hores i dies. Han jutjat pel Primer d’Octubre, en dos judicis diferents, el conseller Solé i la batllessa de Roses, Montse Mindan. Espanya ha decidit de tornar a jutjar Arnaldo Otegi, en resposta a l’anul·lació feta pel Tribunal d’Estrasburg del judici injust que va tenir i que l’ha fet passar sis anys a la presó. Un jutge, un altre, ha obert una nova causa contra Valtònyc per les mateixes cançons de sempre. La fiscalia, ara que Canadell és candidat al 14-F, ha anunciat la intenció d’anul·lar les eleccions a la Cambra de Comerç que van donar la victòria a Eines de País. El Constitucional espanyol ha proclamat que tant hi fa què diga Europa, que ells mantenen allò que anomenen “ultratge” a la bandera i pensen continuar condemnant per aquest motiu, en aquest cas a un sindicalista gallec. Han condemnat Dani Gallardo a quatre anys i mig de presó –quatre anys i mig de presó!– acusant-lo d’haver anat a una manifestació a Madrid contra la repressió del Primer d’Octubre. I, a banda, però completament connectades, encara hauríem d’afegir-hi les notícies de soldats d’elit espanyols cantant himnes i fent salutacions nazis en un lloc desconegut o anant al bar sense careta, en grup i cridant visques a Espanya a Tremp. Mentre la ministra del govern més progressista del món continua dient que l’exèrcit és democràtic i que els alts càrrecs franquistes que signen manifests no representen aquests jovenets que ballen amb la mà ben estiradeta, saludant a la romana. O el de justícia torna a aclarir que res de fer una amnistia, que què us heu cregut…

Entenc, perquè em passa a mi, que molts lectors deuen arronsar l’espatlla ara mateix, farts de sentir això mateix cada pocs dies i cansats i avorrits i impotents de dir que ja ho sabem. Però deixeu-me insistir, avui només, en la intenció de contraposar aquesta situació amb una altra, fins a un cert punt paral·lela, que crec que ens pot orientar.

Parle de la pancarta que la campanya de Joan Laporta ha desplegat també fa poc a prop del Santiago Bernabéu, a Madrid –estic més que convençut que tots n’heu sentit parlar.

La pancarta de Laporta és un manifest vibrant. Ha tingut un impacte electritzant, com s’ha vist clarament a les xarxes socials, on galvanitza un públic àvid precisament d’això que ens cal: audàcia, rumb, objectius i desacomplexament. Els qui hi entenen ja han explicat que, a més, la pancarta és un colp magistral en termes de màrqueting: s’adreça a l’enemic i no es baralla amb el competidor del bàndol propi. Sorprèn, excita, provoca però també marca una direcció i un objectiu. I no parla del buit ni en el buit, ni és propaganda i prou. Laporta, a qui la caverna ha fet tant mal com ha pogut i més, parla damunt quatre títols de lliga, dues lligues de Campions, una Copa del Rei i un triplet, que a Madrid, sobretot a Madrid, no volen recordar de cap manera.

I què hi té a veure Laporta i la pancarta amb la política catalana, us deveu demanar? Doncs res i tot. Un colp d’audàcia com el de Laporta no s’ha vist en la política catalana de fa molt temps, però tampoc no hauríem de perdre de vista que hi ha coses que s’hi han acostat molt, i un ambient que comença a fer el tomb, d’una manera palpable. Un ambient que, precisament, la pancarta de Laporta, en el terreny emocional i pel que significa col·lectivament, contribueix també a remoure.

Parle per exemple d’Urquinaona. O l’assalt a l’aeroport. O el tall de la AP-7. O les Marxes de la Llibertat. O l’acte de Perpinyà del Consell per la República. Parle de gests que, a mesura que avança i va consolidant-se la bifurcació dins l’independentisme entre reformistes i rupturistes, sembla que comencen a indicar que alguna cosa emergeix molt des de baix. També de microgests quotidians que van sumant a poc a poc, com més va més sovint. Com ara quan Dolors Sabater fa un pas endavant. O quan Canadell s’encara obertament i sense embuts amb els periodistes que es pensen que han descobert el món per unes piulades de fa anys i critiquen que parle dels espanyols referint-s’hi com allò que són: espanyols. O com ara el discurs magistral, teatralment efectiu i tot, de l’eurodiputada Clara Ponsatí a Brussel·les, directe i mirant als ulls d’Ursula Von der Lyden, que s’ha trobat forçada a acalar els seus. O com ara la gesta callada i silenciada que han aconseguit la gent de Primàries fent votar tanta i tanta gent. O com ara Valtònyc fent befa i rient-se del jutge que el vol perseguir, una altra volta. O la campanya pel rectorat de la Universitat de Barcelona que trau de polleguera tots els espanyols. O la manera com Albano-Dante Fachin, Germà Bel, Sala i Martín i tants altres reparteixen a tort i dret per les xarxes socials i responen sense abaixar la cara a la ignorància o la mala fe. Ep!, o els articles en aquesta mateixa casa, clars i cristal·lins, absolutament lliures, de Joan Ramon Resina o de Núria Cadenes, de Marta Rojals o Julià de Jodar, de Jordi Goula per dir-ne tan sols alguns…

L’aplicació del 155 i sobretot l’empresonament dels presoners polítics ens va fer entrar fa tres anys en un túnel que per raons òbvies no podíem evitar. Sabíem que ens paralitzaria i que segurament ens desviaria de l’objectiu però estàvem obligats a transitar-lo. No podíem no fer-ho. Però ara l’atzagaiada espanyola contra el president Torra i la seua anàlisi brillant de la inutilitat de l’autonomia, la catàstrofe social creada per la pandèmia, per la mala gestió dels qui es posen a la boca sempre la gestió tot i saber que és impossible perquè no hi ha poder; el menysteniment de la realitat d’una societat que trenquem a bocins, esgotats i dessagnats per un sistema econòmic criminal, per unes prioritats polítiques incomprensibles; i la barra, en això, en allò i en allò altre, en tot, de Pedro Sánchez, més la pressió embogida de l’estament judicial, les bufetades ací i allà dels Mossos desfermats, les detencions de la Guàrdia Civil i tot allò que vulgueu afegir-hi, em sembla que comença a esdevenir, tot barrejat, un corrent aclaridor, un torrent de fúria que es va acumulant i pressiona fort les parets. Un torrent que entén molta gent, que sent molta gent dins seu i que viu molta gent, molt tipa d’aguantar i amb moltes ganes d’esclatar i de dir que ja n’hi ha prou d’aquesta cançoneta i que és l’hora de tornar a mirar el futur amb arrogància i sense por i de pensar tan sols en la derrota del rival de debò –ep, si pot ser espectacularment millor!

Qui té, en la política catalana, l’equivalent de la pancarta, i l’audàcia, que Laporta ha mostrat des del futbol, no ho sé. Però avui em sembla raonable de dir que crec que no trigarà gaire a aparèixer, a configurar-se, ara que els reformistes ja s’han deixat prendre la capacitat de frenar i moderar els altres.

Aquest editorial no és el d’avui i per això ja té tancada l’opció d’afegir un comentari.
Francesc Aguilar
Francesc Aguilar
16.12.2020  ·  22:16

El poder és de qui té el poder i capacitat d’exercir la violència si no s’obeeix. Franco va aconseguir i mantenir el poder exercint la violència i els seus hereus, que ara en tenen el monopoli de la violència, ho continuen tenint. El contrapoder català ha d’anar més enllà d’una pancarta, ja sabem quin és el recorregut d’una pancarta, que li pregunten si no a Quim Torra.

Francesc Gilaberte
Francesc Gilaberte
16.12.2020  ·  22:19

Sr. Partal, qui segur que no té l’audàcia és ERC, fent per no investir el MHP Puigdemont, guanyador del 21D, o deixant sense escó i després no defensant al MHP Torra arran de la seva inhabilitació. Per la salut mental, al menys dels que sóm subscriptors, m’agradaria que quan parla de bifurcacions, rupturistes i reformistes ens digués quin partit pensa que correspon a cada un dels qualificatius. De debò que li estaria molt agraït i penso que no seria l’únic.

Josep Usó
Josep Usó
16.12.2020  ·  22:34

Se’ls veu com embogits. I les perspectives econòmiques no són bones. I els pressuposts depenen de la voluntat dels estats europeus. I cada vegada estan més embogits. Potser perquè en realitat es veuen acorralats i sense eixida. Perquè com va dir fa temps Gonzalo Boye, la Unió Europea triga en posar-se en marxa; però quan ho fa, és molt difícil d’aturar. O com diu la dita clàssica: Els molins dels déus molen molt lentament, però fan una farina finíssima. I ja són massa voltes a la mola. Un encert molt gran, el de Joan Laporta. I un missatge d’ànim per a Dani Gallardo.

ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
ESTUDI D'ARQ. JOSEP BLESA, SLPU JOSEP
16.12.2020  ·  22:49

Com diuen en Pilota Valenciana:

“Cavallers; Ara va de Bo ! ”

Josep Blesa (València)

PS: ens hi ha costat anys i panys a illencs, valencians i d’altres commatriotes perifèrics explicar-los a Obelixians i Asterixians….. de què va aquesta guerra de descolonització.
Ara, a guanyar el nostre present i el futur dels nostres éssers estimats. Mos ho mereixem, quin carall //*//

Joaquim Cabanas
Joaquim Cabanas
16.12.2020  ·  22:57

Gràcies Vicent per la teva dosi d’esperança, que cada dia ens acostumes a injectar.
Avui, ja que has lloat la figura, de Joan Canadell, que per cert, ha fet una subliminal defensa de l’INH, m’agradaria que t’ interessis sense recança , per la feina dels que creuen, que la història oficial està manipulada.

Florenci Maymó
Florenci Maymó
16.12.2020  ·  23:02

Vicent,
Molt d’acord en l’editorial d’avui, tot i que quan apuntes responsabilitats, mires, encara, massa cap a Madrid, quan el mal pitjor, crec que, el tenim a casa.
Gràcies

Matilde Font
Matilde Font
16.12.2020  ·  23:03

Si que n’estem fartets d’aguantar tanta injustícia i tanta ignomínia. Més que fartets n’estem farts!

Josep m Uribe-echevarria
Josep m Uribe-echevarria
16.12.2020  ·  23:09

Per a Francesc Gilaberte: De veritat creu necessari que’l Sr.Partal ens digui quins partits son rupturistes o reformistes?.Jo crec que tots els lectors de VW,ho sabem de sobres,i voste també.

jordi Rovira
jordi Rovira
16.12.2020  ·  23:11

Ja n’hem parlat sobre qui té el poder o qui no el té ( i sobretot si tenir violència és tenir poder ). I també n’hem parlat, i massa, de si ERC o JUNTS en unes eleccions que només són autonòmiques. La qüestió no és aquesta, vull dir la de l’autonomia. Perquè l’autonomia no serveix en un Estat espanyol que no permet ser res del que ha de ser un estat. Per això se suposa que l’editorial d’avui parla d’audàcia. Hem fet prou gestos audaços, i avui l’editorial en fa una ressenya ràpida. I cal fixar-ho en el record i en la voluntat de resiliència. Avui, Espanya, personalitza la violència d’un enemic banal. Enemic per a no res. Guerrer de no res que valgui. Xulesc de mantenir-se en uns posicionaments mentre el món canvia a marxes forçades. I crec que a molts ens falta una nova mirada per a una nova proposta política. Una mirada amb menys pors. Sobretot després d’haver entomat el que ens ha tocat en el dat de l’ordre de la mà que teníem en joc. I ho hem fet. Només un repàs a l’exemple d’Otegui: del trànsit de la victòria que va brindar a un règim com l’espanyol l’excusa de la confrontació armada; a la contraposició del colp que els hi representa la proposta de l’independentisme, les denúncies que podem fer a Europa, el que avui representa BILDU, o el mateix daltabaix d’aquest re-judici per una re-condemna que per postres ja ha estat saldada i a la que s’enfronta. El colp de l’1-O ha capgirat la perspectiva hispànica d’una forma tan audaç, com contundent. L’ha posat davant l’evidència de la impossibilitat. És tan clara aquesta impossibilitat, que fins i tot les mateixes pors d’aquest independentisme que posa la bena abans de la ferida, resten fora de lloc. Espanya no té cap medicina per a res. Espanya, per molt que ho vulguin alguns altres, no pot ser casal de res. Ja no. Com tampoc existeix la bifurcació de l’independentisme. Alea iacta est!

Josep Salart
Josep Salart
16.12.2020  ·  23:12

L’equivalent de la pancarta, i l’audàcia, que Laporta ha mostrat des del futbol, qui la té i la continuarà tinguent a Catalunya sóm nosaltres, i es per això que votarem la llista del President Puigdemont, aprofitant per dir-li que quan governi la Generalitat, ja sense els traïdors d’ERC, faci el favor de muntar les estructures necessàries que no va fer el MHVicepresident Junqueras, avui pres polític, generalet capturat, historiador desorientat, patriarca substituit i jubilat, i aspirant frustrat a visionari.

Àngels Folch
Àngels Folch
16.12.2020  ·  23:25

Realment la pancarta és un acte d’audàcia i de desacomplexament de l’alçada d’un campanar. Tant de bo estiguem recuperant el tremp com a nació. Que l’olla de pressió s’ha anat omplint, segur, que les ganes hi són, també, i com més pressió hi hagi dins l’olla més energia s’hi acumularà.
Com més s’han agenollat i deixat humiliar més brutal he estat la repressió. Els reformistes, els pactistes, els lliristes, els ingenus, els eixampladors de bases, els somiatruites, els que ens volen vendre bou per bèstia grossa (ja ens entenem, oi?), tots, han ajudat a omplir l’olla de pressió. I quan l’olla ja no pot contenir més pressió acostumen a petar.

Josep Gualló
Josep Gualló
16.12.2020  ·  23:26

NO SÉ VICENT SI USES EL NEWSPEAC QUAN PARLES DE LA LA BIFURCACIÓ

Fas un elogi de la intrepidesa de Laporta. Fas una llarga llista de gent valenta i agosarada en la política i en els articles de VilaWeb. Però et mantens imparcial entre els dos grups, segons tu bifurcats,

Als traïdors a la pàtria els anomenes reformistes, i als patriotes els altres. Segurament penses, i no vull furgar en la teva consciencia, que el diari no ha de prendre partit. Ho respecto però no ho comparteixo.

Gerber van
Gerber van
16.12.2020  ·  23:27

Sabem que en Joan Laporta no només és culer, però també Català de primera hora. Em jugo un pèsol que Laporta no va penjar aquesta pancarta només per guanyar les eleccions del FCB, però també per fotre els Espanyols.

Si algù té una bona idea a fer com el Joan de Laporta, que ho diguis aqui. A veure si podriem fer alguna cosa tots junts des d’aquí. M’encantaria a col.laborar.

Gerber van der Graaf

Gemma R.
Gemma R.
16.12.2020  ·  23:34

Genial aquest editorial, per la capacitat de veure tot el trenca-closques al complert, i fer-nos veure a tots la nítida fotografía. Estic d’ acord en tot l’ anàlisis, tant en la part política com emocional de la societat catalana i del règim del 78. Ho veig, ho percebo i ho sento exactament igual. I si sé que la repressió aquest 2021 s’ agreugerà i molt, és pel meu propi estat emocional pel que fa el país: Ha marxat aquell núvol fosc, dens i pesat del meu damunt, sento que el dol ja ha passat. Així que ara, vindran a per nosaltres a probar la última estocada. Però ens agafarà preparats mentalment. Estem a un pas de la llibertat, només hem d’ aguantar 2021 gent, només això. Però no com fins ara, aquest cop de cara i com molt bé dius Vicent, amb arrogància, molta arrogància, com sempre ens ha dit Primàries per cert. I tenien tota la raó del món. Aquests ràncis feixistes són molt més covards que nosaltres, si no ens arroncem els vencerem. Nosaltres tenint-ho tot en contra i essent un 8% de la població dins l’ Estat, aquí ens téns, sense armes, sense grans mitjants de comunicació, sense pressupost, sense teranyines de poder al món, sense res, despullats, amb una mà lligada al darrera ( presos polítics i represaliats). Aquí ens téns. I tornarem a guanyar al 14F, i descobrirem q sóm més i que tenim ganes de rematar la feina. Que no estem per cançonetes de 30 anys vista fins que Espanya sigui el que no vol ser. Aquí ens téns, tornant-nos a arremangar per assolir una nova fita. I ells es segueixen preguntant perquè i perquè. Doncs molt senzill, per instint. Ells sempre tendèixen a l’ autoritarisme i a tancar files amb lo més rànci de la seva societat, i nosaltres sempre tendim a mirar més amunt dels Pirineus i buscar la llibertat, aire més fresc ón respirar. No cal que li donin més voltes. Per això tots sabem que guanyarem aquesta llibertat. 3 segles han estat més que suficients per a saber que no val la pena donar més oportunitats. Un matrimoni forçat, mai serà feliç, ni els seus membres lliures d’ esperit. Un perquè vol marxar, i l’ altre perquè necessita tota l’ energía per retenir el primer. Visca el futur en llibertat! Visca els catalans!

J. Miquel Garrido
J. Miquel Garrido
16.12.2020  ·  23:57

Cal deixar de banda les plors i les retòriques buides. El poble hi és. La determinació és ferma. Som-hi!

Jaume Riu
Jaume Riu
17.12.2020  ·  00:16

MÉS CLAR NO ES POT DIR
Tothom ho ha vist.
S’ha de sentir molt insegur el regne d’Espanya, i s’ha d’estar molt desesperat per fer aquests escarafalls jurídics, primer amb Ornaldo Otegui i avui amb Dani Gallardo, mentre ja volen esborrar Joan Canadell com havien intentat fer-ho amb l’advocat Gonzalo Boye, mentre es preparen contra Laura Borras com a peces clau del Procés d’independència de Catalunya.
Han perdut el control i, en aquesta etapa de l’independentisme, l’audàcia que explica Partal a l’editorial farà estralls a l’unionisme, perquè ara sí que veuen aprop el seu esfondrament com a “unidad de destino en lo universal”, i ho reconeixien des de La Moncloa només fa unes hores quan demanaven als seus socis de govern que no censurin la monarquia perquè si cau el rei “s’ensorraria tot”. Més clar no es pot dir.

Gregori Dolç
Gregori Dolç
17.12.2020  ·  00:26

Lo de la pancarta de Laporta em sembla una estupidesa. I la relació que fa el Sr. Partal d’aquest fet amb totes les persones i institucions que nomena en l’editorial totalment fora de lloc.

Umberto Ciotti
Umberto Ciotti
17.12.2020  ·  00:34

HAY QUE PASAR AL ATAQUE Y CON UN ACTO APABULLANTE ROMPER EL MURO DE SUMISIÓN PSICOLÓGICA DETRÁS DEL CUAL QUIEREN HUNDIRNOS

Esto del Tribunal Supremo Español que transforma una sentencia del Tribunal Europeo de los Derechos Humanos contra el Estado Español por haber violados unos derechos fundamentales de Arnaldo Otegi en un procedimiento que le aumente el castigo es el cínico escarnio al independentismo de Catalunya y de Euskadi y la sarcástica contestación a una Europa burocrática ya sin valores morales donde el concepto de Democracia parece cada día más vaciado de todo auténtico significado y esto de parte de un despótico aparato de poder del “Estado” español que quiere dejar muy claro quien es que manda en España.

Lo que más preocupa, más que toda la serie de actos criminales que han ido cada vez a más y de los cuales este es el último inaudito desafío, es más bien el estado de total impotencia y de angustia en las cuales nos encontramos nosotros independentistas Catalanes y Vascos que somos las víctimas designadas de la descontrolada acción represiva.

Está claro que nos quieren meter en un callejón sin salida, que la articulada acción criminal tiene el total apoyo del Gobierno “progresista” Sánchez – Iglesias, del Congreso, de los partidos políticos españoles, de los medios de comunicación y de una reaccionaria sociedad española ignorante, masa sumisa de obedientes y violentos cobardes que nunca en la historia han aprendido el respeto, la dignidad de la persona, el diálogo leal y constructivo con los otros y entonces entender el valor irrenunciable de la propia autónoma capacidad de juicio.

La violencia contra Otegi es una señal inviada al independentismo Catalán para que entienda que el destino que le espera es ser aplastado como a su tiempo fue aplastado y continúa siendo aplastado el Pueblo Vasco.

Necesitamos romper el recinto de omertad en el cual está España primitiva y bestial nos quiere encerrarnos para masacrarnos de palizas y reducirnos a unos siervos… Solución esta de la cual ER (Esquerra Republicana) se ha hecho intérprete en la sociedad catalana.

No podemos estar sometidos a esta presión inhumana esperando las elecciones del 14 de febrero 2021.

Necesitamos un potente acto formal expresión de incontenible e invicta vitalidad que nos diga a todos nosotros, a Europa y a todo el mundo que estamos más vivos y decididos que nunca a no dejarnos someter a la barbarie y a conquistar la Independencia y con esto la Libertad a la cual tenemos totalmente derecho.

Pienso que no hay forma más contundente de este acto expresión de indomable determinavion a la Vida, a la Verdad y a la Libertad que el un envío masivo de cartas a todos los medios de comunicación, diarios, partitos políticos, instituciones públicas, fiscalias y magistraturas para que intervengan a aclarar las responsabilidades del “Estado” español en los actos terroristas y las matanzas del 17 de Agosto 2017.

Hay muchísimas víctimas de países enstranjeros que obviamente están interesados, al contrario del “Estado” español, a querer aclarecer los hechos y a hacer justicia.

No se si las fiscalias de los países que han tenidos ciudadanos víctimas podrán intervenir en concreto…

El auténtico objetivo de esta iniciativa es levantar un escándalo internacional capaz de romper el muro de omertad detrás del cual esta España criminal y asesina quiere encerrarnos y al mismo tiempo poner esta España asesina contra la pared delante de los ojos del mundo.

A este punto las elecciones del 14 de Febrero 2021 habrán adquirido una fuerza desgarradora para humillar al monstruo español y abrir el camino a la declaración de Independencia de Catalunya

———————————————————————-

La de esta chusma es una guerra psicológica con la cual quieren aplastarnos la mente para hundirnos psicológicamente porque una vez hundidos psicológica mente es muy fácil someternos.

Es por esto que en esta guerra psicológica tenemos que pasar nosotros al ataque, como he escrito arriba, y hundir a ellos en plan psicológico.

Lo que pasa es esto :

Está gentuza sabe perfectamente que todos nosotros pensamos que lo que están haciendo es inadmisible…

Ellos también saben que lo que están haciendo es inadmisible…

Pero lo hacen…

Y lo hacen por esto mismo que es inadmisible porque así nos aplastan la mente.

Esto es… No podemos estar pasivos… Si nos mantenemos pasivos la impotencia y la rabia se adueñan de nuestras mentes y entonces estamos perdidos, que es lo que quieren.

Necesitamos en la guerra psicología que hay pasar nosotros al ataque… Tenemos evitar que nos meten psicológicamente contra una pared, que es lo que están haciendo y meterlas nosotros a ellos contra la pared… con un acto que se sale del conformismo…

Como decía Albert Einstein tenemos que usar la imaginación… Y salir con un acto creativo increíble… Lo de las cartas del cual he hablado arriba, bien hecho, es demoledor psicológicamente para esta chusma de criminales de “Estado”

/////////////////////////////////////////////////////////////
////////////////////////////////////////7////////////////////

Bona Nit…!
❤️💜💙💚💙💜❤️
Queridas Amigas y queridos Amigos esta noche os voy a desear unos muy felices sueños con este maravilloso escrito de Anthony Hopkins que sigue aquí abajo.

Os encantará.

Dice Hopkins que tenemos que seguir solo las personas que llenan nuestra vida de Amor y Belleza y dejar lo feo que nos hace daño y arruina la maravillosa ocasión de nuestra existencia.

Tenemos que alejarnos de España… Hay que hacerlo con decisión pero sin rabia… Sin que este Infernal pozo del Mal nos toque… Que se hunda en el infierno que es el lugar que le pertenece y al cual es destinada.

Lo conseguiremos…!!!

Un grande abrazo…!!!
Hasta mañana…!!!

💚💙💜❤️💜💙💚
❤️💜💙💚💙💜❤️

“ANTHONY HOPKINS”

Deja ir a la gente que no está lista para amarte. Esto es lo más difícil que tendrás que hacer en tu vida y también será lo más importante. Deja de tener conversaciones difíciles con personas que no quieren cambiar. Deja de aparecer para las personas que no tienen interés en tu presencia. Sé que tu instinto es hacer todo lo posible para ganar el aprecio de los que te rodean, pero es un impulso que roba tu tiempo, energía, salud mental y física.

Cuando empiezas a luchar por una vida con alegría, interés y compromiso, no todo el mundo estará listo para seguirte a ese lugar. Eso no significa que tengas que cambiar lo que eres, significa que debes dejar ir a las personas que no están listas para acompañarte.

Si eres excluido, insultado, olvidado o ignorado por las personas a las que les regalas tu tiempo, no te haces un favor al seguir ofreciéndoles tu energía y tu vida. La verdad es que no eres para todo el mundo y no todos son para ti.

Esto es lo que hace tan especial cuando encuentras a personas con las que tienes amistad o amor correspondido. Sabrás lo precioso que es porque has experimentado lo que no lo es.

Cuanto más tiempo pasas tratando de hacerte amar por alguien que no es capaz, más tiempo pierdes privándote de la posibilidad de esa conexión con alguien más.

Hay miles de millones de personas en este planeta y muchas de ellas se van a encontrar contigo, a tu nivel de interés y compromiso.

Cuanto más sigues involucrado con personas que te utilizan como cojín, una opción de segundo plano o un terapeuta para su sanación emocional, más tiempo te alejas de la comunidad que deseas.

Tal vez si dejas de aparecer, no te busquen. Tal vez si dejas de intentarlo, la relación termine. Tal vez si dejas de enviar mensajes, tu teléfono permanecerá oscuro durante semanas.

Eso no significa que arruinaste la relación, significa que lo único que la sostenía era la energía que solo tú dabas para mantenerla. Eso no es amor, es apego. Es querer dar una oportunidad a quien no lo merece! Tu mereces mucho, existe gente que no debe estar en tu vida, te darás cuenta.

Lo más valioso que tienes en tu vida es tu tiempo y energía, ya que ambos son limitados. A lo que le des tu tiempo y energía, definirá tu existencia.

Cuando te das cuenta de esto empiezas a entender por qué estás tan ansioso cuando pasas tiempo con personas, en actividades, lugares o situaciones que no te convienen y no deben estar cerca de ti, te roban energía.

Empezarás a darte cuenta que lo más importante que puedes hacer por ti mismo y por todos los que te rodean es proteger tu energía más ferozmente que cualquier otra cosa.

Haz de tu vida un refugio seguro, en el que solo se permiten personas “compatibles” contigo.

No eres responsable de salvar a nadie. No eres responsable de convencerles de mejorar. No es tu trabajo existir para la gente y darles tu vida!

Porque si te sientes mal, si te sientes obligado, serás la raíz de todos tus problemas por tu insistencia, temiendo que no te devuelvan los favores que has concedido. Es tu única obligación el darte cuenta que eres el amo de tu destino y aceptar el amor que crees merecer.

Decide que te mereces una amistad real, un compromiso verdadero y un amor completo con personas saludables y prósperas. Luego espera y mira lo mucho que empieza a cambiar todo y cambiará, eso es seguro, con gente positiva y de buena energía, no pierdas el tiempo con gente que no vale la pena, el cambio te dará el amor, la estima, la felicidad y la protección que te mereces.

Anthony Hopkins
💚💙💜❤️💜💙💚

Berta Carulla
Berta Carulla
17.12.2020  ·  00:50

Ara ens recordem com n’és d’important l’audàcia, i és que el barça és més que un club.
Si volguéssim verdaderament que Catalunya fos més que una regió potser també hauríem recordat que calia ser audaços quan el president del Parlament es negà a investir Carles Puigdemont. En canvi, encara és assegut a la cadira sense que ningú hagi gosat dir-li que marxi a casa. Quina vergonya.

Marcel Barbosa
Marcel Barbosa
17.12.2020  ·  06:41

Proposem en comptes d´ oratòria repetitiva. Començaré: marxes per la llibertat (com oct-19)davant el14-F; Perpinyà -21….

Maria Cinta Comet
Maria Cinta Comet
17.12.2020  ·  07:01

En F.Gilaberte ho diu ben clar aquesta AUDÀCIA no la té ER (abans ERC) i ho ha demostrat quan va impedir la investidura del MHP Puigdemont (tot i haver guanyat el 21D), o deixant sense escó i després no defensant al MHP Torra arran de la seva inhabilitació.

I ho està demostrant ara votant els pressupostos de PSOE-Podem a canvi de RES. Sí de RES perquè la taula de diàleg s’ha perdut en la “mar blava”, els indults s’han ajornat o esfumat, la reforma de la sedició no corre pressa i l’Amnistia no té cabuda en la …. Constitución.

Les promeses econòmiques seran això promeses ‘sine die’. El gran avenç en allò que anava en contra de la prevalença del castellà a l’ensenyament, ja s’està escolant per l’aigüera (estant avançant la matriculació del curs vinent per eludir-la) i així en tot. MAL NEGOCI heu fet Rufían i companyia!

I encara continuen amb la cançoneta que ho fan rebé, que així eixamplen la base, i mil històries més. Totes elles de fer volar coloms, perquè el que realment fan és assegurar-se les POLTRONES i el seguir vivint del ‘cuento = política’.

Sí ens cal GOSADIA i fer com en Laporta, però:
qui treu la gosadia?
com la posa de manifest?
quan comença l’embranzida final?
quants s’hi apunten?
….
Qui tingui el desllorigador que ho posi en marxa!

Rosa Pérez
Rosa Pérez
17.12.2020  ·  07:21

Sr.Partal, fantàstica síntesi de “fets i gent’s” rellevants.
Comentarista, Gregori Dolç, de “fora de lloc” en absolut. Si alguna cosa pot ser titllada ‘d’estupidesa’ no crec que sigui la pancarta del Sr Laporta.

Jordi Parera
Jordi Parera
17.12.2020  ·  07:22

vilaweb=votacup? entre entrevistes i publireportatges diaris… a mi em costa de veure la fascinació que desperten, ara mateix estan per eixamplar la base i fer un referndum el 2025!

Adrià Arboix
Adrià Arboix
17.12.2020  ·  07:46

Un editorial molt entenedor i didàctic. Moltes gràcies

Rubén Cruz
Rubén Cruz
17.12.2020  ·  07:55

Els suscriptors de Vw som gent assenyada (fins i tot massa), entenimentada també, i sabem llegir entre línies quan parla d’uns i d’altres. Posar-hi noms i carregar-los els neulers fora un exercici inútil de pugilisme mediàtic que convertiria el mitjà en el missatge, cosa ja inventada i realment existent: se’n diu twitter, on es comença per l’innocent piulada i s’acaba malparlant de tot el que es mou. Manca finezza.
Per sort, no en manca a Vw. Potser als lectors ens manca audàcia, o potser ens manca una propera oportunitat per aplegar tota l’audàcia de que som capaços per tornar-ho a fer.

Salvador Aregall
Salvador Aregall
17.12.2020  ·  08:18

Entenc que no és fàcil escriure un editorial cada dia quan els esdeveniments són reiteratius, sense que passi res que aclareixi el camí. Encara som dintre del túnel i no s’hi veu sortida. L’editorial d’avui és massa poètic i mostra el llirisme ‘partalenc’ quan hi ha més ganes i esperança que arguments. Jo no veig -crec que no soc l’únic- l’ambient que comença a fer el tomb, d’una manera palpable’. La pancarta de Laporta a Madrid pot ser audaç, d’acord, però no és comparable al terreny de la política. Durant molts anys els catalans només ens vam atrevir a lluir la senyera al Camp nou, guanyar al Real Madrid era una gesta nacionalista, encara ho és. Sembla que estem entrant en el túnel del temps, torna el feixisme descarnat, la repressió i un espai limitat on es pot escapar el vapor, el futbol. Comparteixo l’esperança que apareixerà i es configurarà l’audàcia d’algú o alguns, equivalent a la pancarta, que, contraposant-se als reformistes, ens menin a la sortida. No tenim més remei que creure-ho però quan?, en Partal diu que no trigarà gaire a aparèixer!!!.

Pep Agulló
Pep Agulló
17.12.2020  ·  08:26

L’ESPERAT COP D’EFECTE DINS LA NORMALITAT REPRESSIVA…

No hi ha res pitjor que la lenta agonia d’un poble que de nit somia llibertat i de dia es sotmet abatut a la més cruel repressió.

Sempre he dit que ens calen petites victòries per arrencar-nos d’aquesta inquietant desmobilització. El capital humà hi és, ens calen líders desafiants, cops d’efecte que en treguin de sobre la pàtina humiliant del dia a dia sòrdid de la repressió incontestada.

I deixem de parlar de Junqueras i Puigdemont que això va de nosaltres de la ciutadania, falcada també, en el cesarisme entre l’un i l’altre. La dinàmica dels partits… En definitiva, estem massa centrats en l’opi del partidisme avulguen-ne sortir !
—————–

PS. Hi ha comentaristes èuscars que m’ho poden dir, Otegi, Gipuzkoa… es pronuncien com si “gi” fos fonèticament “gui ” que no existeix pas en èuscar.

Carles Serra
Carles Serra
17.12.2020  ·  08:29

Com els partits la seva força rau amb els vots que obté per part d’aquesta societat, ja em direu Sr.Partal la primera força en el Parlament de Catalunya és un partit franquista que va guanyar amb el missatge sobre la imposición del catalan i sopremacistes com Cs, la tercera força de Catalunya és un partit com el PSO€ que ens espolia any 16.000€, defensa i protegeix un corrupte i lladre com el rei d’espaÑa.
Aquesta és la realitat d’aquesta societat endavant, ja no entraré analitzar d’on surten aquest vots o de la seva procedència.
Fa temps que algú va dir que dintre de cada espaÑol hi havia un petit Franco

Juan Martin ALEGRIA
Juan Martin ALEGRIA
17.12.2020  ·  08:45

Es pronuncia “gui”.

J. Eduardo Polío
J. Eduardo Polío
17.12.2020  ·  08:52

Cert, només escoltar ahir el discurs de la magnífica Clara Ponsatí i llegir avui que li diu al govern de la autonomia, ja aixeca l’esperit

Joan Begue
Joan Begue
17.12.2020  ·  09:10

Bon dia surt el Sol i ens comencem a escalfar.
Gràcies VW

Joan López
Joan López
17.12.2020  ·  09:15

ERC desperta jà,no us adoneu amb quina merda de gent voleu negociar. No mès hi ha un camì I es la confrontaciò. !!*!!

Albert Miret
Albert Miret
17.12.2020  ·  09:35

Per uns minuts, i per molt anecdòtic que els sembli als pessimistes de sempre-, he tornat a sentir aquella il·lusió que ens donava el Molt Honorable  president Puigdemont anant  per davant de la castellana greixosa i lenta màquina de desgraciar la vida dels catalans. Laporta ens ha mostrat clarament tot el que no té actualment a la Generalitat: SENTIT D’OPORTUNITAT,  que mai ha tingut l’actual president  que és comptable, i ell  i fa numerets i ja n’hi ha prou. LA IMAGINACIÓ, que no saben ni que existeixi i és imprescindible per a governar, i més en estat de guerra. DESOBEDIÈNCIA diària, que els fa  fer s’ho tot a sobre només de pensar-ho. I el que els fa més por de tot: LA INDEPENDÈNCIA DE CATALUNYA, amb la qual  van enganyar al poble prometent-l’hi mentre en pactaven la seva venda. Gràcies, senyor Laporta! Vostè ens ha donat una alenada d’aire pur en aquest femer tan vell i sec, que ja és a punt d’encendre’s. Esperem que es repeteixi moltes vegades.

Pere Grau
Pere Grau
17.12.2020  ·  09:51

Com a professor mercantil (per cert, un títol acadèmic ja més antiquat que els barrets bombins) diria que l’article és un excel·lent inventari-balanç. I als que demanen (com algun dels comentaristes) propostes molt concretes per tirar endavant, jo els diria que -igual que passa amb el Covid- és un trajecte ple d’incògnites i d’imponderables, que cal afrontar dia a dia tal com vénen i amb el personal que es té. I aquesta mateixa manca de previsibilitat implica la possibilitat d’evolucions ràpides i inesperades que canviïn la situació d’un dia per l’altre. Que això té més de voluntarisme que de realitat palpable? Prou. Que tot triga massa? Ja ho crec. Però si jo, vell català que ja se’n va del món, en una cosa fermament crec, és en la consecució de la nostra independència gràcies a la ferma voluntat de la majoria dels catalans (descomptats els que tant els hi fa el que passa més enllà de les seves quatre parets). Quan serà això? com dic al final d’un dels meus “Poemes d’una pàtria difícil” (“No sé quan vindrà”) :
Lluitem amb els altres i no amb el germà!
La fe que no ens falti! No defallim mai!
Un dia ens treurem els vestits de lacai!
No sé quan ni com. Però el dia vindrà!

David Badia
David Badia
17.12.2020  ·  10:32

Genial , Laporta

Toni Arregui
Toni Arregui
17.12.2020  ·  10:35

En Santiago Espot. Seguiu-lo a Twitter: @santiagoespot

ramon Feixas
ramon Feixas
17.12.2020  ·  10:37

Les cruïlles no regulades suposen topades. Les bifurcacions són origen de dues opcions. Crec que la idea en aquest sentit per conceptuar el tipus de progrés del procés independentista, és el que ha estat l’autovia de Lleida a Osca a prop de Montsó. Un tram es podia passar per l’autovia i l’altre per l’antiga carretera. La pseudo-autonomia sorgida de la mort del dictador no hi ha cap mena de dubte que no serveix per solucionar les necessitats de Catalunya. Per si fos poc el deliri venjatiu i d’escarment dels poders de l’estat ho compliquen exageradament. Però com es pot deixar la carretera vella sense tenir alternativa? Per això, i malgrat el disgust que vam passar, penso que el President Puigdemont no tenia una altra opció que congelar la República com va fer. La feina dels presos ha estat importantíssima encara que deplorable el que han de passar ells i els seus. per haver treballat pel bé comú. Se suposa que ara, des de l’exili s’està treballant molt per validar trams republicans. Ambdós braços es i la voluntat de la ciutadania (impetuosos o resilients) són capaços d’anar construint i usant l’estructura republicana. És lògic que cadascú ho visqui a la seva manera i amb el seu tipus d’impuls, inclús no entenent la forma de ser independentista d’una altra posició. El que es diu en aquesta editorial pel que fa al tema polític, h e ho veig molt adient. Esperem que no hi hagi gaires intrèpids que el aquest raonament els porti a veure a com a enemic el rival polític no pas l’estat opressor. Si això passés no tindria cap sentit voler la independència. Igual que una carretera vella es fa servir mentre no hi ha opció les migrades i agres engrunes que s’escapen del joc del pam i pipa (incomplidor) de l’estat és millor administrar-les i no llançar-les. O és que sense tenir un enemic a casa no hi ha prou motivació?

PERE SIO
PERE SIO
17.12.2020  ·  11:05

Els que ens sentim i volem ser catalans de veritat, faríem bé de deixar de donar més voltes absurdes a una sínia, que no porta enlloc i acceptar la crua i trista realitat.
A Espanya qui ha manat i mana realment, no és el Govern de torn elegit, avui el “més progressista de la història” (PSOE-PODEMOS), sinó la crosta del poders de l’Estat hereus de la dictadura que a la Transició es van perpetuar.
La història Constitucional espanyola ens ho deixa molt clar quan des de les Corts de Cadis (1812) totes les Constitucions aprovades ens diuen que Espanya és: “una, indivisible, perpetua i inalienable”. No cal donar-li més voltes, Espanya no accepta ni reconeix constitucionalment cap altra nació que no sigui l’espanyola. I tots els intents de canviar-la han fracassat i fracassaran rotundament.
Avui estem en un dels moments més cruels de la repressió, perquè l’Estat espanyol està en un dels pitjors moments de la seva història. Descobert l’engany i el fracàs de la falsa Transició democràtica del 78, qüestionada la figura intocable de la monarquia borbònica com a model d’Estat, les finances corcades i arruïnades per la corrupció institucional, i la seva unitat i sobirania nacional, amenaçades pel procés català. Davant de tots aquests fronts, els poders de l’Estat, al marge de qualsevol Govern, no s’aturaran i utilitzaran els mitjans que calguin, fins a destruir totalment als insurrectes i tornar a la seva normalitat anterior.
L’audàcia que necessita la política catalana avui ja existeix, encara que molts no la vulguin veure, i que els polítics dels partits tradicionals (ERC,PDCAT,PNC…) vulguin amagar-la.
la figura del MHP Carles Puigdemont és la peça de caça major i l’única que fa tremolar als poders de l’Estat. I la seva llista és l’única que en els darrers anys ha demostrat que vol i pot fer front a la necessària i inevitable confrontació amb l’Estat.
Qualsevol altra vot que fem a les properes Eleccions, és un vot perdut per als que algun dia volem veure una Nació Catalana lliure.

Enric Vilar
Enric Vilar
17.12.2020  ·  11:39

Clavat Sr Sio.
Afegiré, votar ERC es llençar el vot per la llibertat.
Heu llegit el volum 1 del MHP Puigdemont?, doncs feu.ho. Un obridor d’ulls.
Visca Catalunya independent i sobirana. Visca la República Catalana .

Francesc Minero
Francesc Minero
17.12.2020  ·  12:50

Després de la victòria de Joan Canadell a la Cambra de Comerç, derrotant al “establiment” espanyol (també perseguit, com a català, per la inquisició), ara cal que un altre independentista assalti la presidència del Barça, en contra de candidatures d’espanyols i remarco la paraula espanyol perquè en aquest país o s’és català o s’és espanyol, deixant de banda els eufemismes de “catalanistes” i també espanyols. I per aquesta obvietat ataquen a Joan Canadell?

enric llopis
enric llopis
17.12.2020  ·  14:16

Visca l’estratègia de Laporta. Atacar on més mal els faci. A veure si n’aprenen els d’ERC!

Montserrat Puig
Montserrat Puig
17.12.2020  ·  15:41

Molts aplaudiments per en Joan Laporta!

Per audàcia nostra falta anomenar els més importants: el 9-N i l’1-O.

Per manca d’audàcia o altres coses: la no investidura del MHP Puigdemont el 30 de gener i la retirada de l’escó de diputat del MHP Torra.

No veig cap audàcia en que la Sabater sigui cap de llista de la Cup. Està per veure si això serà un guany o una pèrdua per l’independentisme.

Carles Viñals
Carles Viñals
17.12.2020  ·  15:46

A Francesc Gilaberte i Josep Gualló: També jo voldria que el Sr. Partal assenyalés expressament els qui, més que “bifurcar-se”, de fet han canviat el camí d’Ïtaca pel de Madrid. Imagino les raons del seu silenci; les comprenc i les respecto, tot i que no les comparteixo. Tingueu paciència; el Sr. Partal fa el que creu que ha de fer i nosaltres sabem el que farem el 14-F. El temps acabarà posant tothom al lloc que li corresspon, malgrat immerescudes proteccions.

A Umberto Ciotti: El meu agraiment i més efusiva felicitació per la impagable i magistral exhortació d’Anthony Hopkins que, al menys la meitat dels independentistes catalans hauríen de llegir-se dues vegades. Ho necessiten com l’aire que respiren, i no ho saben.

A Joan López: A ERC no li cal en absolut despertar; no van enganyats per res ni per ningú. Van exactament on volen anar. No és error; és decisió ferma i irrevocable i no és a les nostres mans fer-los rectificar. La confrontació a la que ells han renunciat és cosa nostra i comença per votar massivament Carles Puigdemont, tal com apunta certerament el Sr. Pere Sió en les darreres vuit línies del seu escrit. Salut i llibertat.

Roser Caminals
Roser Caminals
17.12.2020  ·  16:40

Quan les mateixes solucions s’apliquen repetidament a un problema, s’obtenen els mateixos resultats. La solució d’Espanya al conflicte ha estat la violència física, abortada a les 2:00 de la tarda de l’1-O, i la violència jurídica, rebutjada sistemàticament als tribunals europeus. No tenen altra carta per jugar.
Els nostres rupturistes, liderats pel President Puigdemont, han comès errors i han encepegat moltes vegades, però tenen capacitat de modificar el full de ruta i, si tornen a encepagar, dubto que sigui amb la mateixa pedra.
Les petites victòries que esmenta Pep Agulló ofereixen, com diu Pere Grau, “la possibilitat d’evolucions ràpides i inesperades.” Així evoluciona la història: l’audàcia apareix de sobte, nascuda d’un procés en el qual tu estires fort per aquí i jo estiro fort per allà.

Mireia Costa-Pau
Mireia Costa-Pau
17.12.2020  ·  17:38

(Sóc Daniel Bonaventura)

En resposta a Gerber van: per començar hem de subscriure sense demora propostes de les nostres entitats com l’ANC, que fa campanya per la liquidació d’impostos a l’Agència Tributària Catalana. Hem de deixar de ser clients de tota empresa i institució nacionalista espanyola. Compte bancari, gas, llum, Internet… Això ara ja tenim les condicions per fer-ho. Jo ho estic fent. He demanat al meu gestor que a partir d’ara pagui els meus impostos a Catalunya. Ah, i hem de fer l’alta en massa al Consell per la República. Aquesta eina ja la tenim disponible. D’aquí sorgiran grans idees, no en dubteu. Entenc que sou dels que parleu sempre en català, clar.

En resposta a Gemma R: Sí tenim grans mitjans de comunicació: Vilaweb. D’acord que encara tenim l’espai comunicacional català ocupat per massa mitjans espanyols. Cordialment ❤️❤️❤️

Joan Royo
Joan Royo
17.12.2020  ·  18:49

Els que portem molts decennis lluitant per aquest país, coneixem perfectament què es això d’Espanya. Només hi ha un camí, la declaració d’ independència i fer-la efectiva. Ni preparar estructures, ni negociar, ni romanços…Única negociació: de nació a nació per traure números d’actius i passius. Això vol dir valentia, disposició a jugar-se la vida si cal…i no hi ha més cera que la que crema. I és clar, qui es pentina cabells blancs té pressa, no es planta pels seus fills i néts (que també) sinó per ell mateix, perquè vol viure uns pocs anys en llibertat. Tots els jovenets que no tenen pressa i esperen ampliar no sé quina merda de cosa, sàpien que som molts que no tenim temps i que ens repugna la seua política de donar allargues a la cosa.

Josep Marrasé
Josep Marrasé
17.12.2020  ·  20:12

Visca en Jan Laporta!! Jo, començo a sentir que tenia raó en defensar la presidència de Laporta. Allà on vaig a gaudir d’uns moments de lleure, estic rodejat de nunyistes que, incomprensiblement, senten la necessitat d’afirmar que Josep Lluís Núñez ha estat el millor president que mai ha tingut el Barça. I, quan compares els èxits d’un i l’altre fan com si sentissin ploure. Per a ells en Laporta és un corrupte i, quan els informes de les malifetes d’en Núñez et repliquen que, finalment, són coses que no taquen en absolut la seva bona gestió com a president del Barça. Jo. els replico que no puc adorar un president que ha estat engarjolat per untar directius de la Delegació de Hisenda. És igual, per a ells, sense demostrar res, en Laporta és èticament pitjor. Com hi ha món!!

jaume vall
jaume vall
17.12.2020  ·  20:57

Seguint els termes futbolístics.

Per obtenir la victòria, abans s’ha de patir, suar, entrenar. S’ha de renunciar a algunes comoditats per gaudir de la forma física, per assolir la tècnica i imposar la tàctica que ens farà guanyadors. Aleshores, potser seria temps de fer-nos una pregunta :

A què estem disposats a renunciar, a nivell personal, a nivell nacional, per situar-nos en disposició de vèncer ?

( “a res” , no és una resposta que entri dins la realitat)

Mònica Vidal
Mònica Vidal
18.12.2020  ·  00:48

Tan és si ells estan o no embogits. Nosalttes hem de seguir el nostrr camí i quan abans xomencem a caminar, millor. I si els líders han de sortir de l’esport o de l’empresa tan se’m endona. Però és xeet que l’ambient comença a ser irrespirable

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 60€ l'any / 5€ el mes