El Consell d’estat de Cuba ha anunciat avui que la nova Assemblea Legislativa es constituirà dimecres, un dia abans del que estava previst, amb la missió prioritària de designar al successor de Raúl Castro a la Presidència del govern.

‘El Consell d’estat, en ús de les facultats que li estan conferides, va acordar de començar la sessió constitutiva de la IX Legislatura de l’Assemblea Nacional del Poder Popular del 18 d’abril del 2018’, segons que ha informat Radio Rebelde. L’emissora oficial ha explicat que aquest avançament es deu a la necessitat de ‘facilitar el desenvolupament dels passos que requereix una sessió d’aquesta transcendència’.

Castro va anunciar a l’últim congrés general del Partit Comunista Cubà (PCC) que seria el seu últim període de cinc anys al capdavant dels òrgans executius. ‘Quan l’Assemblea Nacional es constitueixi hauré conclòs el meu segon i últim mandat’, va prometre.

Els nous diputats, que han estat escollits en un complex procés electoral que va arrancar el passat mes de novembre, tindran el poder d’anomenar a l’hereu polític de Castro com a president del Consell d’estat i Consell de ministres.

El potencial substitut de Castro és l’actual primer vice-president, Miguel Díaz-Canel, però el líder comunista retindrà el control del PCC fins al 2021. S’haurà d’esperar fins llavors perquè es completi la transició de poder.

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]