La nova ministra austríaca d’Afers Estrangers, Karin Kneissl, ha refermat la seva simpatia pel procés català en una entrevista al diari austríac Die Presse.

Preguntada sobre si té res en contra de la independència de Catalunya, la diplomàtica independent -que va jurar el càrrec a principi de setmana en el govern del conservador Sebastian Kurz- ha parlat de la importància de les regions històriques dins d’Europa. Segons Kneissl, la lluita de Catalunya per la independència es repetirà a altres territoris europeus sense estat ‘una vegada i una altra. S’ha d’entendre la història i les relacions internacionals en un context més ampli’, ha assenyalat al diplomàtica. I ha recordat que els mapes ‘canvien constantment’.

Vegeu una transcripció de la entrevista a continuació:

En un comentari convidat per Die Presse, el 2012 vas mostrar simpatia per la independència de Catalunya. Com valora el comportament recent de Madrid?
Tots aquells que n’han format part s’han oblidat de pensar en escenaris. S’han refermat en una única opció, en lloc d’obri-se a altres possibilitats. Les eleccions han reforçat l’estancament.

En principi, teniu un problema amb la independència de Catalunya?
Fins i tot Leopold Kohr, un dels meus autors preferits, pare de la idea ‘petita és bella’, ha parlat de la importància de les regions cultivades històricament. Això passarà a la història europea una vegada i una altra. S’ha d’entendre la història i les relacions internacionals en un context més ampli.

Així que ets un enfocament pragmàtic, no un mètode dogmàtic.
Absolutament. cal pensar en altres escenaris. Els mapes canvien constantment.

 

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb