La Mesa del Parlament ha aprovat continuar tramitant la reforma de la llei de Presidència, impulsada per Junts per Catalunya i que permetria poder investir Puigdemont a distància, sense que sigui a l’hemicicle. La decisió s’ha pres amb els vots de JxCat i ERC, que tenen majoria en l’òrgan rector de la cambra.

A petició de diversos grups de l’oposició, la Mesa també ha decidit d’enviar la reforma de la llei al Consell de Garanties Estatutàries perquè dictamini si respecta l’Estatut i la constitució espanyola. Diumenge, en l’entrevista a TV3, Puigdemont va apostar per a cercar fórmules per a evitar les eleccions, i entre elles, va destacar la reforma de la llei de Presidència.

La setmana passada JxCat va presentar esmenes a la seva pròpia reforma de llei de Presidència -que va presentar en solitari el 9 de febrer- per a especificar que càrrecs del Govern puguin operar ‘a distància’. Les esmenes són sobretot tècniques, de millora del redactat, i suggerides pels serveis jurídics de la formació. El termini per presentar canvis a la reforma de la llei de Presidència ha acabat aquest dilluns, sense que cap altre grup parlamentari n’hagi presentat.

Ajudeu VilaWeb, fent-vos subscriptors

Si podeu llegir VilaWeb és perquè milers de persones en són subscriptors i fan possible que la feina de la redacció arribe a les vostres pantalles.

Vosaltres podeu unir-vos-hi també i fer, amb el vostre compromís, que aquest diari siga més lliure i independent encara. Perquè és molt difícil de sostenir un esforç editorial del nivell de VilaWeb, únicament amb la publicitat.

Vicent Partal
Director de VilaWeb