mesa electoral eleccions

El president de la Junta Electoral de Barcelona, Santiago Garcia, ha expressat preocupació pels problemes que hi haurà per a constituir les meses en les eleccions del 14 de febrer. En una entrevista a RAC 1, ha explicat que enguany el nombre de peticions presentades al·legant problemes per a ser membre d’una mesa electoral ha estat molt superior respecte d’altres anys –unes 9.000–, i que la majoria d’aquestes peticions fan referències a persones amb patologies prèvies o que poden ser considerades de risc a causa de la pandèmia. “És clar que la gent té por. Hem de valorar cada cas concret”, ha dit Garcia, que també ha explicat que el fet de valorar si aquestes persones tenen una situació sanitària prou greu per a no ser membres de la mesa és força complex: “La gravetat és una qüestió molt valorativa, el fet de decidir fins a quin punt el risc és greu o el risc és mitjà”.

Garcia també ha explicat que s’havia sol·licitat a la Generalitat i al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que es facilités l’assistència de metges per a resoldre aquestes al·legacions. És un assessorament que no és previst a la llei, però els membres de la Junta Electoral de Barcelona tindran l’assessorament de dos metges forenses per als casos més difícils.

On votaré el 14-F? Com saber si el meu col·legi electoral ha canviat

Arran d’aquesta situació, Garcia ha explicat que “serà un veritable problema” què pugui passar a primera hora del matí a les meses electorals en les quals faltin membres. En aquests casos, la llei preveu que el primer votant que arriba al col·legi ocupi aquest lloc en la mesa, però per evitar-ho, el magistrat ha explicat que cercaven solucions alternatives, com ara que s’hi presentin voluntaris.

Puc negar-me a ser membre d’una mesa electoral?

Combined-Shape Created with Sketch.

Ajuda VilaWeb
Ajuda la premsa lliure

VilaWeb sempre parla clar, i això molesta. Ho fem perquè sempre ho hem fet, d'ençà del 1995, però també gràcies al fet que la nostra feina com a periodistes és protegida pels més de 20.000 lectors que han decidit d'ajudar-nos voluntàriament.

Gràcies a ells podem oferir els nostres continguts en obert per a tothom. Ens ajudes tu també a ser més forts i arribar a més gent?
En aquesta pàgina trobaràs tots els avantatges d'ésser subscriptor de VilaWeb, a què tindràs accés a partir d'avui.