La IGP Llonganissa de Vic va incrementar la seva producció un 26% el 2016

  • La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic (Barcelona) va tancar el 2016 amb un increment de producció del 26%, arribant als 212.431 quilos totals fabricats, superant les peces elaborades el 2015, que es van situar en els 167.967 quilos, ha informat aquest dijous en un comunicat.

VilaWeb
Redacció
19.01.2017 - 17:02

BARCELONA, 19 (EUROPA PRESS)

La Indicació Geogràfica Protegida (IGP) Llonganissa de Vic (Barcelona) va tancar el 2016 amb un increment de producció del 26%, arribant als 212.431 quilos totals fabricats, superant les peces elaborades el 2015, que es van situar en els 167.967 quilos, ha informat aquest dijous en un comunicat.

També va incrementar l’any passat la comercialització del consum d’etiquetes de Llonganissa de Vic, registrant un augment del 14%, passant de les 685.619 unitats comercialitzades el 2015 a les 782.338 vengudes el 2016.

Del total del producte comercialitzat per les vuit empreses inscrites en els registres del Consell Regulador de la IGP, ha incrementat el producte destinat a la venda al tall, amb una pujada del 58%, cosa que es tradueix en 51.547 peces el 2016.

Tots aquests augments són fruit, segons la IGP, de l’adaptació dels productes als nous formats reclamats pels consumidors i a la “bona acceptació del producte”, considerat de bona qualitat després de diverses analítiques i auditories realitzades per pertànyer al Consell Regulador.

Per continuar amb el creixement de la producció el 2016, la IGP ha confirmat que assistirà a finals de gener a la fira Sirha, a Lió (França), per mostrar davant de clients internacionals els seus productes, així com la seva presència en la festa de celebració dels IX Premis Gaudí de cinema.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any