El president de la gestora del PSOE, Javier Fernández, ha declarat que no volia ‘una Europa neomedieval on apareguin regnes, principats o repúbliques aristocràtiques, es diguin Flandes, Escòcia, Catalunya, Valònia o Venècia’. ‘No volem que els estats es fragmentin i es trenquin a Europa’, ha dit en la seva intervenció durant el comitè federal. Fernández ha demanat als independentistes catalans que se sentin membres de l’estat espanyol, encara que no vulguin pertànyer a la nació espanyola. ‘Si no volen ser els nostres compatriotes, hauran de ser els nostres conciutadans. No pretenem que se sentin membres de la nació espanyola, però sí ciutadans de l’estat’, ha dit.

Vegeu les declaracions en aquest vídeo:

I en àudio:

El líder socialista ha afegit que a Espanya ‘ningú haurà d’escollir entre ser un bon ciutadà o un bon espanyol, un bon català o un bon aragonès, però sí que tenim clar que és la ciutadania i no la identitat qui ha de vertebrar el nucli de la nostra política’.

VilaWeb necessita el vostre suport

El dret d'informació és indiscutible i, en dies com aquests que vivim, que tothom hi pugui tenir accés és més necessari que mai. A VilaWeb treballem de sempre per donar la millor informació possible amb accés lliure, sense barreres de pagament. Simplement demanem als qui pugueu i vulgueu pagar que ens ajudeu fent-vos-en subscriptors, per poder garantir la continuïtat i la independència del diari.

Trobareu més informació sobre les subscripcions en aquesta pàgina.

 

Vicent Partal
Director de VilaWeb