La Generalitat valenciana recorrerà al Tribunal Suprem (TS) la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) d’adoptar la mesura cautelar d’atorgar el concert de batxillerat a dos centres privats. El Govern autonòmic ‘acata la resolució del tribunal, però, com no la comparteix i no és ferma, presentarà un recurs de cassació, assevera.

l’Executiu valencià subratlla que vetlarà ‘perquè s’assegura que els centres abonen la quantitat econòmica estipulada pel tribunal que els permetria tindre els concerts en Batxillerat’. Aquesta quantitat s’estima aproximadament en 1,1 milions d’euros, dels quals més de 539.000 són del centre La Purísima de València i més de 545.000 del centre Institució Cultural Domus de Godella. Segons un comunicat la Conselleria d’Educació, ‘això és el que costa als valencians i valencianes l’existència d’aquests concerts no necessaris, que duplicarien els recursos econòmics invertits per la Generalitat’ i afegeix que l’oferta d’escolarització a les seves zones està coberta amb els centres públics’.

 

Així mateix, recorden que els concerts de Batxillerat van finalitzar a principis de 2017, pel que la Generalitat diu no haver eliminat cap concert de Batxillerat, ja que ‘ja no estaven en vigor’.

Aprovat el concert al 86% de les sol·licituds

El Consell va aprovar al gener de 2017 el decret pel qual es regulen els concerts educatius en l’ensenyament. A principis de 2017 van finalitzar els concerts dels nivells no obligatoris (Batxillerat). Per primera vegada, la Generalitat ‘va posar ordre a arbitrarietats de concertació i una falta absoluta de criteris objectius i transparents que van determinar les necessitats de concertació pel que fa a les necessitats reals d’escolarització’ argumenten.

Fruit d’aquest procés de concertació al que s’han presentat desenes de centres educatius privats, s’han ordenat totes les sol·licituds en virtut dels criteris reglamentàriament establits al Decret 6/2017 i en la normativa bàsica estatal.  Els centres que han obtingut una major baremació són els que s’ha concedit el concert, i aquells que han quedat en les últimes posicions, com la Institució Cultural Domus o La Purísima, no han sigut concertats. En total s’ha realitzat la concertació de Batxillerat en un 86,2% dels casos de sol·licituds per necessitats d’escolarització, precisen.

 

[VilaWeb no és com els altres. Fer un diari compromès i de qualitat té un cost alt i només amb el vostre suport econòmic podrem continuar creixent. Cliqueu aquí.]